Populair op Netflix

Dit zijn de 20 meest populaire titels op Netflix in week 52

Is het weer gebeurd? Jazeker! Een nieuwe nummer 1 in de lijst met meest populaire titels en opnieuw is het niet The Queen’s Gambit… Deze miniserie houdt maar vol in de top van de lijsten met een tweede plaats, maar Tiny Pretty Things is doorgestoten naar de eerste stek. Als opvolger van The Mule.

Grote verschuivingen in aantocht

De lijst met twintig titels staat opnieuw vol met kerstfilms en kerstseries. Vermoedelijk voor het laatst dit jaar en het is dan ook interessant om te zien wat voor grote verschuivingen er volgende week plaats zullen vinden. Voor nu is het podium nagenoeg ongewijzigd. Want naast The Queen’s Gambit staat ook Virgin River nog op een ereplaats. De Noorse serie Home for Christmas is de hoogste nieuwe binnenkomer met de vierde stek.

Undercover valt eruit?

De rest van de lijst is zeer divers. Met onder meer Fast & Furious 8 als hoge binnenkomer. Ariana Grande is net buiten de top-10 gevallen, net zoals de docuserie The Ripper. The Grinch is doorgeklimmen naar de veertiende stek, waar Undercover moet vrezen om uit de lijst te gaan vallen.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, want dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. Tiny Pretty Things (+3)
  • Neveah krijgt een uitgelezen kans om zichzelf te bewijzen op een eliteballetschool. Het duurt echter niet lang tot de talentvolle danseres erachter komt dat ze in een keiharde en valse wereld terecht is gekomen. Want wat is er nou precies gebeurd met haar voorganger Cassie?
 2. The Queen’s Gambit (-)
  • Een jong meisje ontdekt dat ze ontzettend veel talent heeft voor schaken. Voor ze het weet wordt ze grootmeester en weet zich zo op te werken vanuit een weeshuis naar de spotlights. Alleen dan komen de problemen vanzelf naar boven. Beth is namelijk verslaafd geraakt aan de kalmerende middelen die ze in het weeshuis kreeg.
 3. Virgin River (-)
  • Melinda Monroe wil opnieuw beginnen. Na een aantal zware jaren is ze toe aan een nieuw begin en zo komt ze via een advertentie terecht in het stadje Virgin River. Het duurt niet lang tot ze erachter komt dat het in het stadje minder rustig is dan ze dacht. Dan wordt ze ook nog eens verliefd en blijkt die relatie gecompliceerd te worden.
 4. Hjem til Jul (Home for Christmas) (nieuw)
  • Het is in de basis misschien een standaard kerstverhaal. Een vrouw is het zo zat dat haar familie maar blijft roepen dat ze aan de man moet, dat ze in een opwelling roept dat ze allang een vriend heeft. En dat zegt ze vlak voor Kerstmis. Deze Noorse serie maakt er echter een waar hilarisch feestje van.
 5. The Legend of Korra (+13)
  • Met De Legende van Korra is de opvolger van Avatar veschenen. Zeventig jaar na de gebeurtenissen uit de originele reeks worden we meegenomen naar Korra. De tiener van de Zuiderlijke Waterstam moet nog een element onder controle krijgen.
 6. A California Christmas (+2)
  • Kerstfilms zijn hot. In A California Crhistmas volgen we een rijke charmeur die alles dreigt te verliezen. Dan doet hij alsof hij een boerenknecht is om een hardwerkende boerin ervan te overtuigen haar land vóór Kerstmis te verkopen.
 7. The Crown (-)
  • Het Britse koningshuis gaat een nieuwe periode in, waarbij de vrouwen de regie volledig overnemen. Thatcher bestuurt het politieke landschap, terwijl Diana haar intrede doet als nieuw gezicht in het koningshuis. Het levert een spetterend seizoen op van The Crown.
 8. Fast & Furious 8 (nieuw)
  • Het lijkt erop dat de leden van het team eindelijk normale levens kunnen leiden, maar dan verleidt een mysterieuze vrouw Dom om terug te keren naar het misdaadleven en zijn vrienden te bedriegen. Daar laten zij het niet bij zitten.
 9. The Christmas Cronicles 2 (-3)
  • Twee jaar geleden was The Christmas Chronicles de grote kersthit. Twee kinderen wilden de kerstman op camera vastleggen. Het bleek het begin van een wild avontuur. Nu is de kerstman terug, met in zijn kielzog zijn vrouw.
 10. De Familie Claus (-5)
  • Jules Claus houdt helemaal niet van Kerstmis. Na het overlijden van zijn vader vorig jaar, wil hij niets meer te maken hebben met de zogenaamde ‘mooiste tijd van het jaar’. Als zijn moeder aan het werk is, brengt Jules graag tijd door in de speelgoedwinkel van zijn grootvader. Op een dag vindt hij een magische sneeuwbol die hem op bijzondere wijze naar de verste uithoeken van de wereld kan brengen. Tijdens zijn avontuur ontdekt hij iets verbazingwekkends: niemand minder dan zijn eigen grootvader is de enige echte kerstman!
 11. Ariana Grande: Excuse Me, I Love You (nieuw)
  • Ariana Grande treedt op in Londen in het kader van haar Sweetener World Tour en laat zien hoe het er tijdens repetities en onderweg aan toegaat.
 12. The Ripper (nieuw)
  • Leeds, Bradford en Manchester werden in de jaren’70 en begin jaren’80 in de greep gehouden door The Yorkshire Ripper. Hij bleef lang uit de greep van de politie en vermoordde liefst dertien vrouwen. Hoe kon hij zo lang vrij rondlopen?
 13. The Mule (-12)
  • Earl Stone is een eenzame man op leeftijd en werkzaam als bloemist. Financieel gaat het hem niet voor de wind, waardoor hij zich genoodzaakt ziet de zaak te sluiten. Dan krijgt hij een voorstel om geld te verdienen als drugskoerier voor het Mexicaanse drugskartel. Hierdoor komt hij in het vizier van onder meer de DEA-agent Colin Bates.
 14. How the Grinch Stole Christmas (+5)
  • Het komt zelden voor. Een film of serie die al lange tijd op Netflix staat die opeens in de lijstjes van meest bekeken titels opduikt. Dat How the Grinch Stole Christmas dit wel voor elkaar weet te krijgen geeft aan hoe goed de film met Jim Carrey is en tegelijkertijd hoe deze film de kerstgedachte volledig bij iedereen weet op te roepen.
 15. The Walking Dead (-6)
  • Seizoen 10 alweer van één van de meest succesvolle series van het afgelopen decennium. De veelbesproken cast is aan veel wijzigingen onderhevig, maar nog altijd moet de strijd worden aangegaan met de dolende.
 16. El Desorden Que Dejas (-6)
  • Een jonge vrouw verkast met haar ietwat eigenaardige vriend naar een kleine stad om les te gaan geven op een school. Zelf heeft ze al zorgen genoeg, zo probeert ze de dood van haar moeder nog altijd te verwerken. Maar ze ontdekt dat de lerares die ze opvolgt onder dubieuze omstandigheden is overleden. En is haar eigen leven nu ook in gevaar?
 17. Keizersvrouwen (-6)
  • De Nederlandse misdaadserie Keizervrouwen draait om Xandra. Haar moeder heeft de regie over een drugskartel, waar Xandra zich van los heeft weten te rukken. Maar wanneer ze een escortbureau van haar vriendin Pamela overneemt staat ze al snel weer oog in oog met haar moeder.
 18. Dash & Lily (-5)
  • Wanneer de cynische Dash en optimistische Lily dromen en verlangens in een notitieboekje delen, dat ze over en weer aan elkaar doorgeven op verschillende plekken in New York City, ontstaat er een vakantieliefde. Ze ontdekken al snel dat ze meer gemeen hebben met elkaar dan ze zouden verwachten.
 19. Undercover (-4)
  • De Undercover-agenten zijn verder gegaan met hun werk en staan alweer voor een grote nieuwe vangst. Maar ondertussen zit Ferry in de gevangenis. Het is hem duidelijk geworden wat er allemaal is gebeurd en hij zint dan ook op wraak.
 20. Deadly Class (-3)
  • In de jaren’80 wordt in San Francisco een dakloze tiener aangenomen op een legendarische privéschool, waar kinderen uit misdaadfamilies de dodelijke kunsten leren. Marcus wordt hier gerekruteerd. Hij worstelt met het meedogenloze curriculum, wrede sociale kliekjes en zijn eigen onzekerheden van de pubertijd.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?