Populair op Netflix

Dit zijn de 20 meest populaire titels op Netflix in week 52

Veel nieuwe titels zijn er deze week niet in de lijst met 20 populairste titels op Netflix verschenen. Wel zorgen ze voor de top en de onderkant van de lijst. Want de nieuwkomers zijn wel gelijk opgerukt naar de bovenste plaatsen op de lijst.

Emily is terug en een bizarre film

Het tweede seizoen van Emily in Paris is opnieuw een doorslaand succes en heeft The Witcher dan ook van de troon weten te stoten. Het podium wordt voltooid met Don’t Look Up. Deze bizarre film met een hele grote sterrencast was het kerstcadeau van Netflix. De ontvangst was gemengd, maar veel bekeken werd de film in ieder geval.

Undercover valt er vanaf

Zo is Undercover zelfs van het podium gevallen, maar is de kans groot dat de serie daar wel weer op terug zal keren nu we naar de finale van seizoen 3 toewerken. The Girl from Oslo wist tevens op te klimmen naar de vijfde plaats. Diverse kerstfilms maken een revival op de lijst en onderaan staan nog eens twee nieuwkomers. The Silent Sea en de nieuwe documentaire over de Tweede Wereldoorlog: Road to Victory.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, wat dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. Emily in Paris (nieuw)
  • Marketingdirecteur Emily Cooper uit Chicago vindt haar droombaan in Parijs en begint een nieuw avontuur, waarbij ze werk, vrienden en de liefde probeert te combineren.
 2. The Witcher (-1)
  • Geralt van Rivia, een gemuteerde monsterjager die je kunt inhuren, is op weg naar zijn bestemming in een onstuimige wereld waarin mensen vaak slechter zijn dan monsters.
 3. Don’t Look Up (nieuw)
  • Twee astronomen ontdekken een komeet die de aarde zal verwoesten. Ze proberen het Witte Huis te overtuigen van de ernst van de situatie en als dat niet lukt starten ze een mediacampagne. Maar of het veel zal uithalen…
 4. Undercover (-2)
  • Het derde seizoen van Undercover is wekelijks te zien. Ferry en Bob zijn weer terug. Waar Ferry uit de gevangenis is gekomen, moet Bob zijn leven op orde zien te krijgen. En daarbij moeten de twee rivalen samen gaan werken.
 5. The Girl from Oslo (+6)
  • Als haar dochter wordt ontvoerd, reist een Noorse diplomaat naar het Midden-Oosten. Ze vertrouwt op oude vrienden en een groot geheim om haar dochter te bevrijden.
 6. La Casa de Papel (-3)
  • De absolute apotheose van La Casa de Papel is verschenen. Nog één keer worden we meegenomen naar het verhaal van de bende. In de laatste afleveringen wordt duidelijk wie de overval overleeft, wat de rol van Alicia gaat zijn en of de bende erin slaagt om het goud veilig te stellen.
 7. Gomorra (-1)
  • Maffia-activiteit in Napels staat centraal in de serie Gomorra, die zich richt op de interne strijd nadat het hoofd van een familie gevangen is genomen.
 8. A Boy Called Christmas (+12)
  • De vastberaden jonge Nikolas vindt zijn roeping in een magisch land bewoond door elfen in en poging zijn vader te vinden en het geschenk van hoop mee naar huis te nemen.
 9. The Unforgivable (-5)
  • Een vrouw komt vrij uit de gevangenis, maar de samenleving beschouwt haar verleden als onvergeeflijk. Ze gaat op zoek naar het zusje dat ze destijds moest achterlaten.
 10. Gemini Man (-5)
  • Een voormalige sluipschutter neemt het op tegen een jongere, sterkere kloon van zichzelf, ontwikkeld door een geheime overheidsinstantie met het doel om hem te doden.
 11. Titans (-3)
  • Het derde seizoen is alweer verschenen van de DC-serie waarin Robin de hoofdrol heeft overgenomen van Batman. Batmans ex-partner Dick Grayson is een eigen weg ingeslagen en komt enkele jonge helden met problemen tegen. Ze hebben hard een mentor nodig.
 12. De Familie Claus 2 (+5)
  • De Kerstman heeft maar één taak: cadeautjes bezorgen. Als Jules de zaken overneemt van zijn opa Noël, krijgt hij een brief van een meisje met een bijzondere kerstwens.
 13. Lost in Space (-4)
  • Het drieluik is compleet en daarmee gaan we meemaken of de ruimtereis van de familie Robinson tot een goed einde is gebracht. De reeks begon toen de familie naar de ruimte vertrok, alleen het schip nét de verkeerde koers ging varen. En zo kwamen ze in onbekende gebieden terecht.
 14. Terug naar de Outback (-4)
  • Ze zien er misschien gevaarlijk uit, maar deze totaal verkeerd begrepen dieren hebben een hart van goud en ze breken uit hun kooien omdat ze naar huis willen.
 15. Maid (-3)
  • Na een gewelddadige relatie vindt een jonge moeder een baan als schoonmaakster. Ze vecht om haar kind te verzorgen en een betere toekomst voor hen op te bouwen.
 16. Selling Tempa (-2)
  • De powervrouwen van de black-owned makelaardij Allure Realty combineren plezier met zaken en domineren de luxueuze vastgoedmarkt van Tampa. De eerste spin-off van Selling Sunset.
 17. Bonusfamiljen (-2)
  • In deze Zweedse dramedy navigeert een nieuw stel met hun exen en kinderen langs de emotionele uitdagingen en ingewikkelde logistiek van het leven als samengesteld gezin. Lees ook onze uitgebreide Flix Tip over Bonusfamiljen.
 18. Selling Sunset (-5)
  • Deze heerlijke realityserie is alweer toe aan het vierde seizoen. De vastgoedmakelaars van de Oppenheim Group verkopen het luxeleven aan rijke kopers in Los Angeles. Er ontstaat meer drama als er een nieuwe makelaar bij het team komt.
 19. The Silent Sea (nieuw)
  • Tijdens een missie van 24 uur op de maan proberen ruimteverkenners monsters terug te halen uit een verlaten onderzoekersfaciliteit die vol geclassificeerde geheimen zit.
 20. WWII in Color: Road to Victory (nieuw)
  • Aangrijpend historisch beeldmateriaal en deskundige commentaar bieden diepgaande inzichten in de leidende figuren en beslissende keerpunten in de Tweede Wereldoorlog.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?