Populair op Netflix

Dit zijn de 20 meest populaire titels op Netflix in week 53

Zoals verwacht is de lijst van twintig meest populaire films en series flink op de schop gegooid in de afgelopen week. De kerstfilms en series zijn op een enkele na gesneuveld en afgevoerd uit de lijst. Daarvoor in de plaats zijn er heel wat nieuwkomers te noteren.

Nieuwe hoogvliegers

Rond de kerstdagen zijn er twee nieuwe titels verschenen die massaal zijn bekeken. Met Bridgerton heeft de lijst een nieuwe nummer één, de eerste serie van Shonda Rhimes maakt direct veel los op Netflix. George Clooney is daarnaast te zien in de film The Midnight Sky, die dan weer zeer wisselend is ontvangen.

The Queen’s Gambit en Undercover

De nieuwkomers zorgen ervoor dat The Queen’s Gambit zowaar het podium moet verlaten. Of dit tijdelijk is of het begin van een langzame daling is afwachten. Dat blijkt maar weer met Undercover. De serie stond op het punt om uit de top-20 te vallen, maar de kerstvakantie zorgt ervoor dat de reeks juist weer plaatsen weet te winnen.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, want dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. Bridgerton (nieuw)
  • De romantische dramaserie Bridgerton neemt ons mee naar de hechte broers en zussen van de familie Bridgerton. Ze zoeken liefde en geluk binnen de Londense high society. De serie is geïnspireerd op de succesvolle romans van Julia Quinn.
 2. The Midnight Sky (nieuw)
  • George Clooney is na jaren terug in de hoofdrol en moet voor een groot deel de wereld zien te redden. Ver in de toekomst is hij de laatst achtergebleven man op een controlepost, tot hij een klein meisje ontdekt. Samen moeten ze contact zien te leggen met de ruimte, want veilig landen zit er niet meer in.
 3. Tiny Pretty Things (-2)
  • Neveah krijgt een uitgelezen kans om zichzelf te bewijzen op een eliteballetschool. Het duurt echter niet lang tot de talentvolle danseres erachter komt dat ze in een keiharde en valse wereld terecht is gekomen. Want wat is er nou precies gebeurd met haar voorganger Cassie?
 4. The Queen’s Gambit (-2)
  • Een jong meisje ontdekt dat ze ontzettend veel talent heeft voor schaken. Voor ze het weet wordt ze grootmeester en weet zich zo op te werken vanuit een weeshuis naar de spotlights. Alleen dan komen de problemen vanzelf naar boven. Beth is namelijk verslaafd geraakt aan de kalmerende middelen die ze in het weeshuis kreeg.
 5. Virgin River (-2)
  • Melinda Monroe wil opnieuw beginnen. Na een aantal zware jaren is ze toe aan een nieuw begin en zo komt ze via een advertentie terecht in het stadje Virgin River. Het duurt niet lang tot ze erachter komt dat het in het stadje minder rustig is dan ze dacht. Dan wordt ze ook nog eens verliefd en blijkt die relatie gecompliceerd te worden.
 6. The Legend of Korra (-1)
  • Met De Legende van Korra is de opvolger van Avatar veschenen. Zeventig jaar na de gebeurtenissen uit de originele reeks worden we meegenomen naar Korra. De tiener van de Zuiderlijke Waterstam moet nog een element onder controle krijgen.
 7. The Crown (-)
  • Het Britse koningshuis gaat een nieuwe periode in, waarbij de vrouwen de regie volledig overnemen. Thatcher bestuurt het politieke landschap, terwijl Diana haar intrede doet als nieuw gezicht in het koningshuis. Het levert een spetterend seizoen op van The Crown.
 8. Fast & Furious 8 (-)
  • Het lijkt erop dat de leden van het team eindelijk normale levens kunnen leiden, maar dan verleidt een mysterieuze vrouw Dom om terug te keren naar het misdaadleven en zijn vrienden te bedriegen. Daar laten zij het niet bij zitten.
 9. Hjem til Jul (Home for Christmas) (-5)
  • Het is in de basis misschien een standaard kerstverhaal. Een vrouw is het zo zat dat haar familie maar blijft roepen dat ze aan de man moet, dat ze in een opwelling roept dat ze allang een vriend heeft. En dat zegt ze vlak voor Kerstmis. Deze Noorse serie maakt er echter een waar hilarisch feestje van.
 10. The Christmas Cronicles 2 (-1)
  • Twee jaar geleden was The Christmas Chronicles de grote kersthit. Twee kinderen wilden de kerstman op camera vastleggen. Het bleek het begin van een wild avontuur. Nu is de kerstman terug, met in zijn kielzog zijn vrouw.
 11. We Can Be Heroes (nieuw)
  • Nadat buitenaardse vijanden de superhelden van de aarde hebben ontvoerd, moeten hun kinderen op bevel van de overheid onderduiken op een geheime locatie. Maar de razend slimme tiener Missy Moreno is vastbesloten om haar superheldvader Marcus Moreno te redden. Missy spant met de andere superkids samen tegen hun mysterieuze overheidsbabysitter, mevrouw Granada, om aan haar te ontsnappen.
 12. Ariana Grande: Excuse Me, I Love You (-1)
  • Ariana Grande treedt op in Londen in het kader van haar Sweetener World Tour en laat zien hoe het er tijdens repetities en onderweg aan toegaat.
 13. The Lego Movie 2 (nieuw)
  • Het is vijf jaar geleden dat alles echt super was. De inwoners worden nu geconfronteerd met een grote, nieuwe dreiging: Lego Duplo-indringers uit de ruimte die alles nog sneller kapotmaken dan dat zij weer kunnen herbouwen. De strijd om de indringers te verslaan en zo de harmonie in het Lego-universum te herstellen, zal Emmet, Lucy, Batman en hun vrienden brengen naar verre, onbekende werelden, waaronder een vreemd sterrenstelsel waarin alles een musical is. Dit zal hun moed, creativiteit en Meester Bouwer-vaardigheden op de proef stellen en onthullen hoe bijzonder ze echt zijn.
 14. Mystic (nieuw)
  • Met Mystic heeft Netflix een ware familieserie te pakken. We volgen Issie die na het verlies van haar vader besluit om Londen te verruilen voor Kauri Point. Daar krijgt ze visioenen van een paard en komt ze terecht bij een stal waar nieuwe avonturen op haar staan te wachten.
 15. Undercover (+4)
  • De Undercover-agenten zijn verder gegaan met hun werk en staan alweer voor een grote nieuwe vangst. Maar ondertussen zit Ferry in de gevangenis. Het is hem duidelijk geworden wat er allemaal is gebeurd en hij zint dan ook op wraak.
 16. El Desorden Que Dejas (-)
  • Een jonge vrouw verkast met haar ietwat eigenaardige vriend naar een kleine stad om les te gaan geven op een school. Zelf heeft ze al zorgen genoeg, zo probeert ze de dood van haar moeder nog altijd te verwerken. Maar ze ontdekt dat de lerares die ze opvolgt onder dubieuze omstandigheden is overleden. En is haar eigen leven nu ook in gevaar?
 17. De Piraten van Hiernaast (nieuw)
  • Terwijl de suffe buurtbewoners de waakhaai en huis-octopus maar niets vinden, sluit de elfjarige Michiel, ondanks hun verschillen, vriendschap met de stoere piratenjongen Billy. Maar hij dreigt zijn nieuwe vriend te verliezen wanneer aartsvijand Knokige Krelis plots opduikt. Samen met hun buurmeisje Elizabeth gaan de jongens de strijd aan tegen de gevaarlijkste piraat op zee…
 18. The Ripper (-6)
  • Leeds, Bradford en Manchester werden in de jaren’70 en begin jaren’80 in de greep gehouden door The Yorkshire Ripper. Hij bleef lang uit de greep van de politie en vermoordde liefst dertien vrouwen. Hoe kon hij zo lang vrij rondlopen?
 19. The Mule (-6)
  • Earl Stone is een eenzame man op leeftijd en werkzaam als bloemist. Financieel gaat het hem niet voor de wind, waardoor hij zich genoodzaakt ziet de zaak te sluiten. Dan krijgt hij een voorstel om geld te verdienen als drugskoerier voor het Mexicaanse drugskartel. Hierdoor komt hij in het vizier van onder meer de DEA-agent Colin Bates.
 20. The Walking Dead (-5)
  • Seizoen 10 alweer van één van de meest succesvolle series van het afgelopen decennium. De veelbesproken cast is aan veel wijzigingen onderhevig, maar nog altijd moet de strijd worden aangegaan met de dolende.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?