Populair op Netflix

Dit zijn de 20 meest populaire titels op Netflix in week 6

Lupin heeft slechts één week kunnen genieten van de rentree. De Franse serie wist na een week onderbreking de eerste plaats te heroveren, maar moet deze nu opnieuw afstaan. De dramaserie Firefly Lane is door de lijst geschoten direct naar de bovenste stek.

Flink aantal stijgers

Daarmee zakt Lupin opnieuw naar de tweede plaats, waar Bridgerton het podium vast weet te houden. Fate zakt dan ook van het ereschavot af. Wat vooral opvalt in de lijst is dat er heel wat stijgers zijn. Zo is Suits terug op de vijfde plaats en maakt The Bureau of Magical Things een aardige opmars.

Films nieuw in de lijst

Naast Firefly Lane is de verrassende film Space Sweepers een nieuwe binnenkomer. Nog een film heeft de lijst weten te halen, namelijk Overdrive. Deze actiefilm moet het wel doen met ‘slechts’ de zestiende plaats.

Wekelijkse series

Deze week is in de Verenigde Staten het televisieseizoen ook weer op gang gekomen. Dat zorgt ervoor dat ook op Netflix wekelijkse series, die tegelijk lopen met de uitzendingen in Amerika, weer verschijnen. Riverdale en Snowpiercer waren als eerste aan de beurt en duiken uiteraard ook gelijk weer op in de lijst.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, wat dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. Firefly Lane (nieuw)
  • Firefly Lane is gebaseerd op het gelijknamige boek van Kristin Hannah. Tully en Kate kennen elkaar al bijna hun hele leven. Samen hebben ze de nodige obstakels overwonnen, terwijl de een ging voor een carrière en de ander koos voor een gezin.
 2. Lupin (-1)
  • Een meesterdief die vooral wraak wil nemen voor wat er met zijn vader is gebeurd. Assane Diop zet dankzij de boeken over Arsène Lupin een meesterwerk op touw, al loopt uiteindelijk toch niet alles zoals hij wil. En dat brengt zijn geliefden in gevaar.
 3. Bridgerton (-)
  • De romantische dramaserie Bridgerton neemt ons mee naar de hechte broers en zussen van de familie Bridgerton. Ze zoeken liefde en geluk binnen de Londense high society. De serie is geïnspireerd op de succesvolle romans van Julia Quinn.
 4. Fate: The Winx Saga (-2)
  • Winx is terug met een live action reboot. We worden meegenomen naar een groep tieners die hun toverkrachten onder de knie krijgen in het magische Alfea. Ondertussen komt er een groot geheim van Bloom aan het licht.
 5. Suits (+2)
  • We gaan richting de finale van Suits. Negen seizoenen lang was deze advocatenserie een hit, de tweede helft van het achtste seizoen is nu ook te zien op Netflix. Mike Ross en Harvey Specter bundelen jaar in, jaar uit hun krachten om onmogelijke zaken te winnen.
 6. The Dig (-2)
  • In 1939 was Sutton Hoo wereldnieuws. Een enorm schip werd opgegraven uit een heuvel. Het werd een bijzonder en romantisch verhaal en Netflix heeft hier nu een film over gemaakt. Gebaseerd op de vertelling hierover door John Preston. Weduwe Edit Pretty schakelt amateurarcheoloog Basil Brown in om de heuvels op haar landgoed te onderzoeken. Ze stuiten op een een wel heel bijzondere vondst. En dat met de naderende Tweede Wereldoorlog in het vizier.
 7. The Bureau of Magical Things (+3)
  • We volgen een tiener die per ongeluk een betoverd rijk ontdekt. Zij lijkt de enige te zijn die de menselijke en magische werelden kan samenbrengen en beiden kan redden van het kwaad.
 8. The Queen’s Gambit (+1)
  • Een jong meisje ontdekt dat ze ontzettend veel talent heeft voor schaken. Voor ze het weet wordt ze grootmeester en weet zich zo op te werken vanuit een weeshuis naar de spotlights. Alleen dan komen de problemen vanzelf naar boven. Beth is namelijk verslaafd geraakt aan de kalmerende middelen die ze in het weeshuis kreeg.
 9. Space Sweepers (nieuw)
  • Vier vreemde snuiters gaan in 2092 achter ruimtepuin en verre dromen aan. Tijdens de verkoop van een humanoïde met grote ogen ontdekken ze explosieve geheimen.
 10. Snowpiercer (+1)
  • Zo snel als de trein door de wereld raast, zo snel is het tweede seizoen ook gestart van Snowpiercer. Leek de rust eindelijk terug te zijn gekeerd op de trein, juist op dat moment kwam er een grote verrassing. Er is een tweede trein en daar zit niemand minder in dan Mr. Wilford! Het zet iedere verhouding weer op scherp.
 11. Riverdale (+1)
  • De jongeren uit Riverdale zijn toe aan hun eindgala. Nog één keer keert iedereen terug voordat de serie te maken krijgt met een flinke tijdsprong. Hoe is het Archie, Veronica, Jughead en Betty de laatste tijd vergaan?
 12. The Outpost (-7)
  • 53 Amerikaanse soldaten strijden tijdens Operation Enduring Freedom tegen een strijdkracht van ongeveer 400 vijandige opstandelingen in het noordoosten van Afghanistan hebben gestreden. Toen werd besloten om de basis te sluiten, ontdekte de Taliban dit en besloten ze een statement te maken.
 13. Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer (-5)
  • Los Angeles en San Francisco werd in de jaren’80 opgeschrikt door een niets ontziende seriemoordenaar. Hij werd jaren niet gepakt, vooral omdat hij geen enkele vaste werkwijze bleek te hebben. Zo goed als random viel hij zijn slachtoffers aan, tot er uiteindelijk toch een spoor werd gevonden.
 14. Finding ‘Ohana (-)
  • Een broer en een zus uit Brooklyn leren in O’ ahu hun Hawaïaanse roots en familie kennen tijdens een gewaagde zoektocht naar een lang verloren gewaande schat. Heerlijk op schattenjacht met het hele gezin dus.
 15. Bajocero (-10)
  • Een gevangenentransport wordt in een hinderlaag gelokt. De aanvallers willen één gevangene uit de wagen hebben, maar agent Martin laat dat niet zomaar gebeuren. Hij houdt zich samen met een groep gevangenen schuil in de wagen. Alleen in het winterse landschap is het niet alleen zaak om met de aanvallers af te rekenen, het begint ook steeds harder te vriezen.
 16. Overdrive (nieuw)
  • De twee broers Andrew en Gattett willen in Frankrijk een Bugatti uit 1937 stelen. Ze komen echter in aanraking met de lokale crimineel Jacomo Morier. De Bugatti blijkt zijn eigendom te zijn. Morier is behoorlijk verbolgen en de broers ontsnappen ternauwernood aan de dood.
 17. Modern Family (-4)
  • Het is afscheid nemen van de families Pritchett en Dunphy. Het slotseizoen van één van de meest populaire sitcoms van deze eeuw is verschenen en daarin worden alle verhaallijnen uiteraard met een flinke lach afgesloten.
 18. Jurassic World: Kamp Krijtastisch (-3)
  • Zes tieners zijn geselecteerd voor een exclusieve, once-in-a-lifetime ervaring. Ze worden uitgenodigd om een nieuw avonturenpark op het eiland Isla Nubar te bezoeken. Maar als de dinosaurussen op het eiland uitbreken en chaos veroorzaken, zitten de jonge kampeerders als ratten in de val. De zes tieners zijn niet in staat om de buitenwereld te bereiken en zitten vast op het eiland. Ze moeten elkaar leren vertrouwen, hun diepste geheimen delen en op elkaar rekenen om dit avontuur te kunnen overleven.
 19. Cobra Kai (-1)
  • Het nieuwe jaar werd geopend met een nieuw seizoen van Cobra Kai. The Karate Kid is een legendarische filmreeks. Tientallen jaren later werd dit nieuw leven ingeblazen en het heeft een heerlijke serie opgeleverd.
 20. Disenchantment (-1)
  • De makers van The Simpson’s beginnen met Disenchantment hun nieuwe hit nu echt vorm te geven. Kwam de reeks wat langzaam op gang, met inmiddels drie seizoenen begint de fanbase flink te groeien. Alles draait om Bean, een prinses uit de middeleeuwen die nogal weinig heeft met haar rol. Ze drinkt liever bier en maakt hele bijzondere vrienden met een elf (Elfo) en de duivel (Luci).

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?