Populair op Netflix

Dit zijn de twintig meest populaire titels op Netflix in week 7

Met de entree van Homeland seizoen 7 is deze week de lijst van meest populaire titels op Netflix ook op zijn kop gezet. Carrie Mathison bestormt de lijst naar de eerste plaats en drukt daarmee Suits weg. Wat zijn de meest besprokenen en meest bekeken films, series en documentaires van het moment? We hebben ze op een rij gezet!

Russian Doll doet iedereen tollen

Homeland is dus op de eerste plaats binnengekomen, want het voorlaatste seizoen van de hitserie brengt opnieuw heel veel spanning met zich mee. Het bijzondere verhaal in Russian Doll doet iedereen nog altijd tollen en is opgeschoven naar de tweede plaats. Zo is Suits pardoes gezakt naar plek drie én voelt ook nog eens de hete adem van Ted Bundy in zijn nek.

Buzz rondom series

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie.

Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. Homeland (nieuw)
  • Het zevende seizoen van Homeland staat op Netflix en brengt Carrie opnieuw aan de rand van de afgrond. Haar hulp aan de President heeft in het zesde seizoen volledig verkeerd uitgepakt. Zowat ieder lid van de geheime dienst is opgepakt, waardoor Carrie samen met Saul een eenzame strijd moet gaan voeren tegen de President.
 2. Russian Doll (+1)
  • Nadia viert op haar volledig eigen wijze haar 36ste verjaardag, maar er gebeuren rare dingen. Haar kat is weg en ze ziet een zwerver die haar erg bekend voor komt. Ze steekt zomaar de weg over en wordt geschept door een taxi. Pardoes staat Nadia weer in de toilet van het huis waar haar verjaardag werd gevierd. Ze is teruggeworpen in de tijd en komt niet meer uit deze tijdlus. Het duurt niet lang voor ze ontdekt dat ze niet de enige is en samen gaan ze op zoek naar antwoorden.
 3. Suits (-2)
  • Het enige negatieve punt dat we over Suits kunnen zeggen is dat het maar zo weinig afleveringen zijn. Het tweede deel van seizoen 6 werd recent toegevoegd en de zes afleveringen waren amper voldoende om de honger te stillen. We willen meer! Gelukkig weten we al wanneer.
 4. Conversations with a Killer: Ted Bundy Tapes (+1)
  • Over Ted Bundy is al veel gepubliceerd. Op het oog brengt Conversations with a Killer dan misschien ook weinig nieuws, behalve opnames vanuit de dodencel. De nieuwe vierdelige docuserie zorgt wel voor een volledig beeld van Ted Bundy, wat een nieuwe generatie inzichten geeft over een seriemoordenaar.
 5. You (-3)
  • Als Joe Goldberg de aantrekkelijke schrijfster Guinevere Beck tegen het lijf loopt, is hij meteen verliefd. Zij kan dan echter nog niet weten aan wat voor persoon ze haar hart verliest. Ondertussen ruimt Joe alles uit de weg wat zijn geluk in gevaar kan brengen.
 6. The Punisher (-2)
  • Het tweede seizoen van The Punisher is opnieuw heftig. Frank Castle wilde in het eerste seizoen vooral wraak nemen voor zijn persoonlijke leed, in de nieuwe episodes gaat het er minimaal zo hard aan toe als in de eerste campagne maar is de focus wel verlegd. Castle komt namelijk anderen ten hulp.
 7. When Calls the Heart (+3)
  • De Hallmark-serie speelt zich een kleine eeuw geleden af in een dorpje in West-Canada. Het verhaal draait om Elizabeth Thatcher. De welgestelde vrouw wordt verliefd op Jack Thornton. Hun relatie gaat echter lang niet altijd even makkelijk en gaandeweg de seizoenen zijn er steeds meer obstakels die zij, en hun dorpsgenoten, moeten zien te overbruggen.
 8. The Bridge (-1)
  • Het vierde en laatste seizoen van The Bridge staat sinds kort op Netflix. Saga Noren moet in het slotstuk opnieuw een ingewikkelde zaak oplossen, maar vooral haar eigen problemen en die van haar kompaan Henrik Sabroe moeten worden afgerond.
 9. Riverdale (-3)
  • Het is nog altijd niet rustig in Riverdale. Het kleine stadje werd eerst bezig gehouden door de moord op Jason Blossom, daarna stond de Black Hood centraal en nu draait het allemaal om Gryphons and Gargoyles en de Gargoyle King. Tegelijkertijd gebeurt er vanalles in de levens van Archie, Veronica, Betty en Jughead.
 10. Queen of the South (-2)
  • Niet de meest bekende titel, maar Queen of the South is razend populair. Een vrouw wordt gedwongen om bij een drugskartel aan de slag te gaan. Eenmaal binnen neemt ze langzaam maar zeker de touwtjes volledig in handen.
 11. One Day at a Time (nieuw)
  • In One Day at a Time draait het om de familie Alvarez. De alleenstaande moeder Penelope probeert haar zoon en dochter op te voeden. Dat is allerminst een makkie, maar gelukkig krijgt ze enige hulp van haar moeder Lydia. De moderne versie van de jaren’70 sitcom is een succes, want het tweede seizoen scoorde een 100% score op Rotten Tomatoes. Het derde seizoen is recent verschenen.
 12. When Heroes Fly (-)
  • De Israëlische serie When Heroes Fly won vorig jaar de allereerste hoofdprijs op het Cannes Series Festival. Sinds de entree op Netflix maakt de serie nu ook mondiaal indruk. Vier gewezen vrienden komen na tien jaar weer bij elkaar, omdat een door hen dood gewaande vriendin toch nog in leven blijkt te zijn. Een heftige zoektocht begint.
 13. Sex Education (-2)
  • Tieners die worstelen met seksualiteit, relaties en vriendschappen. Het is van alle dag en speelt ook nu natuurlijk volop. De komische serie Sex Education heeft dit bij de horens gevat op een grappige wijze die erg goed in de smaak valt.
 14. Grace and Frankie (-)
  • Grace en Frankie staan in het vijfde seizoen voor een flinke uitdaging. Hun fraaie strandhuis is namelijk verkocht terwijl ze onder valse voorwendselen in een bejaardencentrum terecht waren gekomen. Ze moeten hun huis zien terug te krijgen en hun bemoeizuchtige kinderen hiervoor betaald zien te zetten. Om het nog gecompliceerder te maken botsen de twee dames zelf natuurlijk ook nog wel eens..
 15. The Flash (-)
  • Uit recent onderzoek is gebleken dat The Flash de meest populaire superheld is geweest van 2018. Naar geen enkele held werd zoveel gezocht als naar The Flash. Barry Allen is nu weer terug met het tweede deel van het vijfde seizoen op Netflix en zijn avonturen gaan onverminderd voort.
 16. Nightflyers (-3)
  • Werken van George R.R. Martin zijn sinds Game of Thrones razendpopulair. Het korte verhaal Nightflyers werd eerder al eens verfilmd en is nu door Syfy en Netflix bij de hand genomen om er een serie van te maken. Acht wetenschappers gaan op reis om contact te leggen met buitenaards leven. Eenmaal op hun trip gebeuren er steeds meer vreemde zaken.
 17. Fifty Shades of Grey (nieuw)
  • De razendpopulaire boeken rolden al snel door naar de filmreeks. Het eerste deel daarvan staat sinds kort op Netflix. Literatuurstudente Anastasia Steele interviewt de 27-jarige zakenman en multimiljonair Christian Grey voor het universiteitsblad. De ontmoeting met Grey verandert haar leven voor goed.
 18. FYRE (-9)
  • Het FYRE Festival moest het grootste festival ooit worden, het werd de grootste flop ooit. En meer dan dat, zo leren we in de indrukwekkende documentaire over FYRE. Het bleek uiteindelijk namelijk één grote oplichting te zijn, waarbij de hoofdrolspeler in kwestie er maar geen genoeg van leek te krijgen. Zelfs terwijl hij op borgtocht vrij was, werden er waar mogelijk nog mensen opgelicht.
 19. Titans (-3)
  • De eerste serie van DC die op hun eigen streamingdienst verscheen, is bij ons op Netflix te zien. Het draait om Robin, maar wel een totaal andere die we kennen uit de Batman-verhalen. Hij heeft zich afgekeerd van Batman en het verhaal speelt zich dan ook af in Detroit. Titans is vooral een stuk donkerder dan de DC-series die we hiernaast op Netflix zien.
 20. Star Trek: Discovery (-3)
  • Alle Star Trek-fans kunnen de komende jaren hun lol op. Er zijn al diverse spin-offs onderweg en historische personages schijnen terug te gaan keren. Ondertussen is de afgelopen week het tweede seizoen van Star Trek: Discovery begonnen. Iedere week is het nu dus weer raak in de ruimte.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?