Populair op Netflix

Dit zijn de 20 meest populaire titels op Netflix in week 7

De kop van de lijst is ongewijzigd, want When Calls the Heart en The Blacklist wordt massaal bekeken. Toch zijn er wel twee nieuwkomers die gelijk de top-6 binnen zijn gevlogen.

Flinke stijgers

De flink aangezette serie Locke & Key wordt massaal bekeken en is de nieuwe nummer drie. De kruising tussen Stranger Things en The House of Hill House gaat er dan ook goed in. De film To All the Boys: P.S. I Still Love You is de nieuwe nummer zes, met een forse stijging voor de natuurdocu Night on Earth.

Drie titels richting de uitgang

Een andere documentaire is de derde nieuwe binnenkomer: The Pharmacist. Opnieuw een succesvolle true crime docureeks van Netflix. Forse dalers zijn er ook, want You, Messiah en Ares gaan hard richting de uitgang.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie.

Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. When Calls the Heart (-)
  • De romantische dramaserie When Calls the Heart is onverminderd populair en de komst van het zesde seizoen werd dan ook opnieuw zeer enthousiast ontvangen. Inmiddels is er heel wat gebeurd in het eerder zo rustige dorpje. Belangrijke personages zijn komen te overlijden en het zesde seizoen werd ook onderbroken door de werkelijkheid. Actrice Lori Loughlin (Abigail Stanton) werd uit de serie geschreven doordat ze met justitie in aanraking kwam. Het heeft de serie nog niet aan kracht ingeboet.
 2. The Blacklist (-)
  • Red en Elizabeth houden de kijkers nog altijd in hun greep. Inmiddels is het zesde seizoen op Netflix verschenen. Waar Elizabeth ooit als broekje begon bij de overheid en Red binnenstapte als topcrimineel die samen wilde werken om andere criminelen op te pakken, zijn de twee inmiddels heel wat verder. En maken ze nog altijd jacht op het kwaad.
 3. Locke & Key (nieuw)
  • De familie Locke wordt opgeschrikt door een vreselijke moord. De vader wordt in zijn eigen huis neergeschoten en de moeder besluit met haar drie kinderen te vertrekken. En wel naar het geboortehuis van hun vader: Keyhouse. Daar begint echter pas echt de ellende, want wat is er allemaal aan de hand in het huis waar sleutels de meest vreemde dingen doen?
 4. The Stranger (-1)
  • Je wordt in een pub aangesproken door een vreemdeling, die de meest bizarre beweringen doet over je vrouw. Eerst neem je het niet serieus, tot het begint te knagen. En als jij je vrouw ermee confronteert, blijkt het allemaal waar te zijn. The Stranger zet het leven van mensen totaal op hun kop, maar wat is het achterliggende verhaal? Dat wordt duidelijk in deze Harlan Coben-thriller.
 5. Night on Earth (+14)
  • Our Planet maakte in 2019 veel indruk en de makers zijn nu opnieuw aan de slag gegaan. Hoe ziet de wereld er in de nacht eigenlijk uit? Dat was het vertrekpunt voor Night on Earth, met opnieuw fabelachtig mooie beelden van de natuur.
 6. To All the Boys: P.S. I Still Love You (nieuw)
  • Het grote succes van To All The Boys I’ve Loved Before zorgde ervoor dat ook het tweede en derde boek worden verfilmd. Deel twee is er nu waarin Lara Jean de vriendin is van Peter. Aan alle dramatiek zou een einde moeten zijn máár er duikt een oude vlam op.
 7. How To Get Away With Murder (-2)
  • In How To Get Away With Murder draait het om een groep studenten rondom Annalise Keating (Viola Davis). De docent rechten op een universiteit verzamelt ieder jaar haar beste studenten om zich heen, waarmee ze zaken wil winnen. Het loopt ditmaal anders wanneer er een moord wordt gepleegd. Met flash forwards zien we al dat de groep studenten hierbij een cruciale rol vervullen, maar wat is er exact gebeurd?
 8. Sex Education (-1)
  • In Sex Education draait het om Otis Milburn, een onervaren en sociaal onhandige scholier. Hij woont bij zijn alleenstaande moeder Jean, die haar geld verdient als sekstherapeute. In de reeks opent Otis met zijn vriendin Maeve Wiley een kliniek voor sekstherapie waarin hij zijn eigen ‘ervaring’ en advies met zijn medeleerlingen deelt.
 9. Ragnarok (+1)
  • Een Noorse Original-serie brengt oude mythes samen met een groep jongeren. In het kleine fictieve stadje Edda worden volwassen mensen gedwongen te reageren op klimaatveranderingen. De wereld verandert en sommigen beweren dat we op weg zijn naar een nieuwe Ragnarok. Tenzij iemand op tijd ingrijpt.
 10. Gomorra (-2)
  • Gomorra is losjes gebaseerd op het gelijknamige boek van Roberto Saviano. We volgen de relaties tussen gangs, dealers en gewone burgers in Napels, Italië. In deze wereld ligt de dreiging altijd op de loer. Constant wordt er gestreden om de macht in de Italiaanse onderwereld en men gaat ver om de macht in handen te krijgen.
 11. The Last Kingdom (-2)
  • The Last Kingdom is een Britse historische televisieserie, gebaseerd op de boekenreeks ‘The Saxon Stories van Bernard Cornwell. Deense Vikingen teisteren Engeland. Berovingen en plunderingen zijn aan de orde van de dag. Je kijkt mee met Uhtred of Bebbanburg.
 12. Rise of Empires: Ottoman (-)
  • Het geschiedenisverhaal van Mehmet de Veroveraar wordt in de serie Rise of Empires: Ottoman belicht. De eerste deel van de opmars van Mehmet kent vooral hoogtepunten, waarbij Constantinopel wordt ingenomen. Maar zoals bij iedere grote leider komt de weerstand vanzelf.
 13. You (-7)
  • Joe is terug, al heeft hij zijn naam veranderd en duikt hij weer op in een nieuwe stad. Zijn obsessie is onveranderd, al stuit hij nu wel op zijn gelijke. En of dat nou de bedoeling is? Het tweede seizoen van You is dan ook net zo spannend als het eerste.
 14. Messiah (-11)
  • Homeland komt dan misschien tot een einde, met Messiah staat de opvolger al op de deur te kloppen. Vanuit het niets verschijnt in Syrië een mysterieuze man genaamt Al-Masih. Veel mensen geloven dat hij gezonden is door God, maar wie is deze man? De CIA vertrouwt het niet en stuurt Eva Geller op hem af. Het is het begin van een spannende politieke thriller.
 15. Ares (-4)
  • De eerste Nederlandse Netflix Original Serie is eindelijk een feit: Ares. De bovennatuurlijke horrorserie speelt zich af rondom Rosa en Jacob. Ze worden door een geheim studentengenootschap uitgenodigd in het hart van Amsterdam. Ze komen in een wereld vol rijkdom en macht terecht, maar tegelijkertijd ook een plek die gebouwd is op demonische geheimen uit het Nederlandse verleden. Ze zullen een hoge prijs moeten betalen om tot de elite te horen.
 16. Vikings (-3)
  • De historische reeks is bezig aan het zesde en laatste seizoen, waarna Netflix recent aankondigde een spin-off te maken die honderd jaar later in de geschiedenis zal afspelen. Nu zijn alvast vijf seizoenen verschenen met vikinghoofdman Rafnar Lothbrok in de hoofdrol. Hij probeert de macht te krijgen over Groot-Brittannië.
 17. Grace and Frankie (-3)
  • De twee tegenpolen zijn per seizoen dichterbij elkaar gekomen, al leek er aan het einde van het vijfde seizoen even een kink in de kabel. Grace is opnieuw getrouwd en Frankie moet alleen verder in het strandhuis. Het blijkt uiteraard van korte duur, want de twee vinden elkaar terug mét een nieuw bedrijfsplan!
 18. Luna Nera (-3)
  • Voor Luna Nera keren we terug naar de zeventiende eeuw. Het tienermeisje Ade wordt verjaagd uit het dorp nadat ze wordt beschuldigd van hekserij. In gemeenschap vol heksen vindt ze haar bestaan, maar ze vindt de liefde in Pietro. Zijn vader is alleen de hoofd van de Benandanti, oftwel de heksenjagers. Het brengt Ade voor een hele lastige beslissing.
 19. The Pharmacist (nieuw)
  • Een nieuwe true crime miniserie waar direct veel buzz rondom ontstond. Dan Schneider vertelt het verhaal over zijn zoon. Die wordt namelijk bij een drugsdeal vermoord en het doet de apotheker uit Louisiana besluiten om op onderzoek uit te gaan. De politie zou in de ogen van Dan te weinig doen aan de zaak en dat maakt hem helemaal kwaad als al snel blijkt dat er veel meer speelt.
 20. Chilling Adventures of Sabrina (-2)
  • Sabrina Spellman is terug met het derde deel van de serie Chililng Adventures of Sabrina. Het is wat verwarrend doordat er met delen in plaats van seizoenen wordt gewerkt, feitelijk is dit de eerste helft van het tweede seizoen. De reeks begon op de verjaardag van Sabrina. Ze werd zestien en moest kiezen voor haar menselijke vrienden of heks worden.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?