Populair op Netflix

Dit zijn de twintig meest populaire titels op Netflix in week 8

The Umbrella Academy is overduidelijk de hoogste nieuwe binnenkomer deze week in de lijst van de twintig meest populaire titels op Netflix. De koploper is echter nog altijd onbedreigd. Wat zijn de meest besprokenen en meest bekeken films, series en documentaires van het moment? We hebben ze op een rij gezet!

Nieuwe superhelden

Met het verdwijnen van veel Marvel-series moet Netflix zelf aan de slag met superhelden. The Umbrella Academy laat alvast zien dat de streamingdienst daar in kan slagen, want het verrassende en verfrissende verhaal slaat in als een bom. Met een derde plek komt de serie hoog binnen, achter kaskrakers Homeland en Suits.

Buzz rondom series

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie.

Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. Homeland (-)
  • Het zevende seizoen van Homeland staat op Netflix en brengt Carrie opnieuw aan de rand van de afgrond. Haar hulp aan de President heeft in het zesde seizoen volledig verkeerd uitgepakt. Zowat ieder lid van de geheime dienst is opgepakt, waardoor Carrie samen met Saul een eenzame strijd moet gaan voeren tegen de President.
 2. Suits (+1)
  • Het enige negatieve punt dat we over Suits kunnen zeggen is dat het maar zo weinig afleveringen zijn. Het tweede deel van seizoen 6 werd recent toegevoegd en de zes afleveringen waren amper voldoende om de honger te stillen. We willen meer! Gelukkig weten we al wanneer.
 3. The Umbrella Academy (nieuw)
  • De nieuwste superheldenserie lijkt misschien vrij standaard. Een groep moet de wereld redden, maar dat is dan ook gelijk het enige dat standaard is. Zeven wezen met superkrachten komen als volwassenen weer bij elkaar wanneer hun vader is overleden aan een hartaanval. Een man die ze eigenlijk allemaal haten, om al snel te ontdekken dat er veel meer aan de hand is dan een hartaanval. Ze worden al snel achterna gezeten door huurmoordenaars en een van het zevental komt terug uit de toekomst met heel slecht nieuws…
 4. Russian Doll (-2)
  • Nadia viert op haar volledig eigen wijze haar 36ste verjaardag, maar er gebeuren rare dingen. Haar kat is weg en ze ziet een zwerver die haar erg bekend voor komt. Ze steekt zomaar de weg over en wordt geschept door een taxi. Pardoes staat Nadia weer in de toilet van het huis waar haar verjaardag werd gevierd. Ze is teruggeworpen in de tijd en komt niet meer uit deze tijdlus. Het duurt niet lang voor ze ontdekt dat ze niet de enige is en samen gaan ze op zoek naar antwoorden.
 5. Conversations with a Killer: Ted Bundy Tapes (-1)
  • Over Ted Bundy is al veel gepubliceerd. Op het oog brengt Conversations with a Killer dan misschien ook weinig nieuws, behalve opnames vanuit de dodencel. De nieuwe vierdelige docuserie zorgt wel voor een volledig beeld van Ted Bundy, wat een nieuwe generatie inzichten geeft over een seriemoordenaar.
 6. One Day at a Time (+5)
  • In One Day at a Time draait het om de familie Alvarez. De alleenstaande moeder Penelope probeert haar zoon en dochter op te voeden. Dat is allerminst een makkie, maar gelukkig krijgt ze enige hulp van haar moeder Lydia. De moderne versie van de jaren’70 sitcom is een succes, want het tweede seizoen scoorde een 100% score op Rotten Tomatoes. Het derde seizoen is recent verschenen.
 7. You (-2)
  • Joe Goldberg is de manager van een boekenwinkel in New York. Als hij op een dag Guinevere Beck de winkel binnen ziet lopen, is hij meteen verkocht. Al snel blijkt zijn verliefdheid uit te groeien tot een ware obsessie en wordt hij een gevaar voor iedereen die zijn geluk in de weg dreigt te staan.
 8. The Punisher (-2)
  • Het tweede seizoen van The Punisher is opnieuw heftig. Frank Castle wilde in het eerste seizoen vooral wraak nemen voor zijn persoonlijke leed, in de nieuwe episodes gaat het er minimaal zo hard aan toe als in de eerste campagne maar is de focus wel verlegd. Castle komt namelijk anderen ten hulp. Een domper is wel dat er is aangekondigd dat er geen derde seizoen meer zal komen.
 9. When Calls the Heart (-2)
  • De Hallmark-serie speelt zich een kleine eeuw geleden af in een dorpje in West-Canada. Het verhaal draait om Elizabeth Thatcher. De welgestelde vrouw wordt verliefd op Jack Thornton. Hun relatie gaat echter lang niet altijd even makkelijk en gaandeweg de seizoenen zijn er steeds meer obstakels die zij, en hun dorpsgenoten, moeten zien te overbruggen.
 10. Bates Motel (nieuw)
  • Het vijfde seizoen van Bates Motel is het slotstuk van de prequel op Psycho. In het laatste seizoen zien we hoe de oorspronkelijke film van Alfred Hitchcock is ontstaan. Norman en Norma Bates blijven tot het bittere einde bij elkaar en krijgen bezoek van een vrouw: Marion Crane. En zij wordt gespeeld door Rihanna.
 11. Queen of the South (-2)
  • Niet de meest bekende titel, maar Queen of the South is razend populair. Een vrouw wordt gedwongen om bij een drugskartel aan de slag te gaan. Eenmaal binnen neemt ze langzaam maar zeker de touwtjes volledig in handen.
 12. Dirty John (nieuw)
  • Podcasts zijn hot en één van de meest succesvolle podcasts is Dirty John. Het crimeverhaal van een journalist van de LA Times maakte zoveel indruk dat er een serie van is gemaakt. Het verhaal over het leven van John Meehan is nu dan ook in zijn geheel te zien. Goed aflopen doet het niet, dat weet je als kijker vanaf het begin. Maar hoe het zover heeft kunnen komen…
 13. When Heroes Fly (-1)
  • De Israëlische serie When Heroes Fly won vorig jaar de allereerste hoofdprijs op het Cannes Series Festival. Sinds de entree op Netflix maakt de serie nu ook mondiaal indruk. Vier gewezen vrienden komen na tien jaar weer bij elkaar, omdat een door hen dood gewaande vriendin toch nog in leven blijkt te zijn. Een heftige zoektocht begint.
 14. Riverdale (-5)
  • Riverdale ligt nu weliswaar even stil, maar er is van alles gaande in het kleine stadje dat ooit zo rustig was. Veronica lijkt diep in de nesten te zitten, Betty wordt steeds meer geconfronteerd met de Farm en Archie probeert zijn leven weer op orde te krijgen. Ondertussen blijft de vraag: wie is nou de echte Gargoyle King?
 15. The Bridge (-6)
  • Het vierde en laatste seizoen van The Bridge staat sinds kort op Netflix. Saga Noren moet in het slotstuk opnieuw een ingewikkelde zaak oplossen, maar vooral haar eigen problemen en die van haar kompaan Henrik Sabroe moeten worden afgerond.
 16. Sex Education (-32)
  • Tieners die worstelen met seksualiteit, relaties en vriendschappen. Het is van alle dag en speelt ook nu natuurlijk volop. De komische serie Sex Education heeft dit bij de horens gevat op een grappige wijze die erg goed in de smaak valt.
 17. Grace and Frankie (-3)
  • Grace en Frankie staan in het vijfde seizoen voor een flinke uitdaging. Hun fraaie strandhuis is namelijk verkocht terwijl ze onder valse voorwendselen in een bejaardencentrum terecht waren gekomen. Ze moeten hun huis zien terug te krijgen en hun bemoeizuchtige kinderen hiervoor betaald zien te zetten. Om het nog gecompliceerder te maken botsen de twee dames zelf natuurlijk ook nog wel eens..
 18. The Flash (-3)
  • Uit recent onderzoek is gebleken dat The Flash de meest populaire superheld is geweest van 2018. Naar geen enkele held werd zoveel gezocht als naar The Flash. Barry Allen is nu weer terug met het tweede deel van het vijfde seizoen op Netflix en zijn avonturen gaan onverminderd voort.
 19. Star Trek: Discovery (+1)
  • Alle Star Trek-fans kunnen de komende jaren hun lol op. Er zijn al diverse spin-offs onderweg en historische personages schijnen terug te gaan keren. Ondertussen is de afgelopen week het tweede seizoen van Star Trek: Discovery begonnen. Iedere week is het nu dus weer raak in de ruimte.
 20. FYRE (-2)
  • Het FYRE Festival moest het grootste festival ooit worden, het werd de grootste flop ooit. En meer dan dat, zo leren we in de indrukwekkende documentaire over FYRE. Het bleek uiteindelijk namelijk één grote oplichting te zijn, waarbij de hoofdrolspeler in kwestie er maar geen genoeg van leek te krijgen. Zelfs terwijl hij op borgtocht vrij was, werden er waar mogelijk nog mensen opgelicht.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?