Populair op Netflix

Dit zijn de 20 meest populaire titels op Netflix in week 9

De Mexicaanse boeven hebben de eerste plaats weten te ‘stelen’ van When Calls the Heart. De lijst met meest populaire titels op Netflix is weer eens flink door elkaar geschud en er zijn deze week opvallend veel nieuwkomers.

Films in de lijst

Zo ook films, want op plaats drie is de romantische dramafilm After te vinden. The Last Thing He Wanted is eveneens nieuw in de lijst. Better Call Saul is deze week begonnen met twee afleveringen en van de realityshow Love is Blind zijn de laatste episodes verschenen. Opvallend in de lijst is ook de documentaire Babies over het eerste levensjaar van kinderen.

De Top-10 invloed op de Top-20

Vanaf deze week geeft Netflix dagkoersen weer van de meest bekeken titels van de afgelopen 24 uur. Het geeft nog een beter beeld van welke titels er veel worden bekeken, al zit er wel een addertje onder het gras. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, want dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie.

Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. Narcos: Mexico (+2)
  • Inmiddels is Narcos één van de steunpilaren van Netflix, want de Colombiaanse seizoenen meegerekend zijn we al toe aan het vijfde seizoen. Het Guadalajara Kartel staat nog altijd fier overeind, maar daar wil de DEA nu echt snel een einde aan maken. En ze willen ook nog eens wraak op Felix Gallardo.
 2. Locke & Key (-)
  • De familie Locke wordt opgeschrikt door een vreselijke moord. De vader wordt in zijn eigen huis neergeschoten en de moeder besluit met haar drie kinderen te vertrekken. En wel naar het geboortehuis van hun vader: Keyhouse. Daar begint echter pas echt de ellende, want wat is er allemaal aan de hand in het huis waar sleutels de meest vreemde dingen doen?
 3. After (nieuw)
  • Tessa begint vol grote ambities voor haar toekomst aan haar eerste semester op de universiteit. Wanneer ze de mysterieuze Hardin Scott ontmoet valt ze als een blok voor hem en beginnen ze aan een stormachtige relatie. Hardin laat haar twijfelen aan alles wat ze dacht te weten over zichzelf en over het leven. Maar wat weet ze eigenlijk over het leven van Hardin?
 4. When Calls the Heart (-3)
  • De romantische dramaserie When Calls the Heart is onverminderd populair en de komst van het zesde seizoen werd dan ook opnieuw zeer enthousiast ontvangen. Inmiddels is er heel wat gebeurd in het eerder zo rustige dorpje. Belangrijke personages zijn komen te overlijden en het zesde seizoen werd ook onderbroken door de werkelijkheid. Actrice Lori Loughlin (Abigail Stanton) werd uit de serie geschreven doordat ze met justitie in aanraking kwam. Het heeft de serie nog niet aan kracht ingeboet.
 5. The Blacklist (-1)
  • Red en Elizabeth houden de kijkers nog altijd in hun greep. Inmiddels is het zesde seizoen op Netflix verschenen. Waar Elizabeth ooit als broekje begon bij de overheid en Red binnenstapte als topcrimineel die samen wilde werken om andere criminelen op te pakken, zijn de twee inmiddels heel wat verder. En maken ze nog altijd jacht op het kwaad.
 6. Better Call Saul (nieuw)
  • De prequel van Breaking Bad nadert de ontknoping. Het vijfde seizoen is wekelijks te zien en dit is het voorlaatste seizoen. Jimmy McGill is inmiddels Saul Goodman geworden en hij moet zich als advocaat laten gelden.
 7. The Stranger (-1)
  • Je wordt in een pub aangesproken door een vreemdeling, die de meest bizarre beweringen doet over je vrouw. Eerst neem je het niet serieus, tot het begint te knagen. En als jij je vrouw ermee confronteert, blijkt het allemaal waar te zijn. The Stranger zet het leven van mensen totaal op hun kop, maar wat is het achterliggende verhaal? Dat wordt duidelijk in deze Harlan Coben-thriller.
 8. To All the Boys: P.S. I Still Love You (-3)
  • Het grote succes van To All The Boys I’ve Loved Before zorgde ervoor dat ook het tweede en derde boek worden verfilmd. Deel twee is er nu waarin Lara Jean de vriendin is van Peter. Aan alle dramatiek zou een einde moeten zijn máár er duikt een oude vlam op.
 9. Ragnarok (-2)
  • Een Noorse Original-serie brengt oude mythes samen met een groep jongeren. In het kleine fictieve stadje Edda worden volwassen mensen gedwongen te reageren op klimaatveranderingen. De wereld verandert en sommigen beweren dat we op weg zijn naar een nieuwe Ragnarok. Tenzij iemand op tijd ingrijpt.
 10. Cable Girls (-2)
  • De Spaanse dames zijn terug voor het vijfde seizoen. Dit is het slotseizoen dat in twee delen is geknipt, dus voor het ultieme slotstuk is het nog even wachten. Een kleine eeuw geleden speelt het verhaal zich af tussen vier telefoonreceptionisten met zeer wisselende achtergronden. En juist dat zorgt voor een boeiend schouwspel.
 11. The Last Thing He Wanted (nieuw)
  • Journaliste Elena McMahon besluit vlak voor de presidentverkiezingen van 1984 ontslag te nemen om zorg te dragen voor haar zieke vader, een beruchte wapenhandelaar. Hij werd te ziek om enkele transacties met een rebellengroep af te ronden. Een zaak die Elena juist net probeerde te onthullen, maar nu de spil in het verhaal wordt.
 12. Love is Blind (nieuw)
  • In Nederland kennen we Married at First Sight. Een afgeleide van dit concept is Love is Blind, waar een vleugje van The Bacheler in is verwerkt. Drie weken lang is de Netflix-show te zien waar mensen met elkaar in gesprek gaan zonder elkaar te zien. En pas wanneer er een huwelijksaanzoek is gedaan, krijg je elkaar te zien.
 13. Sex Education (-4)
  • In Sex Education draait het om Otis Milburn, een onervaren en sociaal onhandige scholier. Hij woont bij zijn alleenstaande moeder Jean, die haar geld verdient als sekstherapeute. In de reeks opent Otis met zijn vriendin Maeve Wiley een kliniek voor sekstherapie waarin hij zijn eigen ‘ervaring’ en advies met zijn medeleerlingen deelt.
 14. Babies (nieuw)
  • Wat gaat er om bij je baby in zijn eerste levensjaar? Wat voor effect heeft een bepaalde opvoeding en hoe kijkt de wetenschap hiernaar? De documentaire Babies geeft hier een zeer boeiend inzicht in, waarin vijftien gezinnen worden gevolgd die allemaal hun eigen opvoeding hanteren.
 15. Night on Earth (-5)
  • Our Planet maakte in 2019 veel indruk en de makers zijn nu opnieuw aan de slag gegaan. Hoe ziet de wereld er in de nacht eigenlijk uit? Dat was het vertrekpunt voor Night on Earth, met opnieuw fabelachtig mooie beelden van de natuur.
 16. Vikings (-1)
  • De historische reeks is bezig aan het zesde en laatste seizoen, waarna Netflix recent aankondigde een spin-off te maken die honderd jaar later in de geschiedenis zal afspelen. Nu zijn alvast vijf seizoenen verschenen met vikinghoofdman Rafnar Lothbrok in de hoofdrol. Hij probeert de macht te krijgen over Groot-Brittannië.
 17. Grace and Frankie (-1)
  • De twee tegenpolen zijn per seizoen dichterbij elkaar gekomen, al leek er aan het einde van het vijfde seizoen even een kink in de kabel. Grace is opnieuw getrouwd en Frankie moet alleen verder in het strandhuis. Het blijkt uiteraard van korte duur, want de twee vinden elkaar terug mét een nieuw bedrijfsplan!
 18. I Am Not Okay With This (nieuw)
  • De makers van Stranger Things en The End of the F***ing World hebben hun krachten gebundeld om de comic I Am Not Okay With This te verfilmen. Een opgroeiend tienermeisje worstelt met het leven, maar dat wordt nog veel erger zodra ze superkrachten blijkt te bezitten waar ze maar moeilijk mee om kan gaan.
 19. The Last Kingdom (-6)
  • The Last Kingdom is een Britse historische televisieserie, gebaseerd op de boekenreeks ‘The Saxon Stories van Bernard Cornwell. Deense Vikingen teisteren Engeland. Berovingen en plunderingen zijn aan de orde van de dag. Je kijkt mee met Uhtred of Bebbanburg.
 20. Rise of Empires: Ottoman (-6)
  • Het geschiedenisverhaal van Mehmet de Veroveraar wordt in de serie Rise of Empires: Ottoman belicht. De eerste deel van de opmars van Mehmet kent vooral hoogtepunten, waarbij Constantinopel wordt ingenomen. Maar zoals bij iedere grote leider komt de weerstand vanzelf.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?