Populair op Netflix

Dit zijn de 20 meest populaire titels op Netflix in week 9

Heel lang is er door velen gevraagd om een ziekenhuisserie op Netflix. Nu deze er is wordt deze dan ook gretig bekeken. New Amsterdam kwam even langzaam op gang, inmiddels worden de twee seizoenen er door velen doorheen gejaagd.

Ginnny & Georgia

New Amsterdam heeft het stokje dan ook overgenomen als de nummer één in de lijst met meest populaire titels. Behind Her Eyes moet het daardoor nu doen met het zilver, waar Ginny & Georgia de hoogste nieuwe binnenkomer is. De reeks staat op de derde plaats. Zo is er een voorlopig einde gekomen aan de podiumplaatsen voor Outlander en Homeland.

The Notorius B.I.G.

De lijst bevat relatief weinig nieuwkomers, in totaal namelijk vier stuks. De verrassende docureeks Age of Samurai en het verhaal over The Notorius B.I.G. staan in de top-10, de dramaserie The Bold Type waar gelijk vier seizoenen van zijn verschenen moet het doen met een twaalfde stek.

Wekelijkse series

Deze week is in de Verenigde Staten het televisieseizoen ook weer op gang gekomen. Dat zorgt ervoor dat ook op Netflix wekelijkse series, die tegelijk lopen met de uitzendingen in Amerika, weer verschijnen. Riverdale en Snowpiercer waren als eerste aan de beurt en duiken uiteraard ook gelijk weer op in de lijst.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, wat dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. New Amsterdam (+5)
  • Een echte ziekenhuisserie heeft Netflix bereikt en zelfs twee seizoenen tegelijk. De excentrieke Dr. Max Goodwin neemt als directeur het roer over in Amerika’s oudste ziekenhuis en schopt tegen heilige huisjes om de levens van patiënten te redden.
 2. Behind Her Eyes (-1)
  • Met Tom Bateman in de hoofdrol als baas David, neemt Behind Her Eyes ons mee in het verhaal van schrijfster Sarah Pinborough. We zien hoe een alleenstaande moeder verstrikt raakt in een psychologisch spel. Terwijl ze een affaire begint met haar baas, wordt ze vrienden met zijn vrouw.
 3. Ginny & Georgia (nieuw)
  • Ginny is vijftien jaar oud en heeft het niet zo op haar dertigjarige moeder. Ze verhuizen van plaats naar plaats en nu staan Ginny, haar moeder Georgia en haar broertje Austin voor een nieuw avontuur in het noorden. Een nieuwe plek brengt echter ook nieuwe uitdagingen met zich mee.
 4. Outlander (-2)
  • Veiligheid voor de Frasers is het sleutelwoord in het nieuwste seizoen van Outlander. Jamie doet dit door zijn relatie met Murtagh Fitzgibbons te verbergen voor William Tryon. Terwijl Claire haar familie probeert te beschermen, brengt ze zichzelf wel in gevaar.
 5. Homeland (-2)
  • De lange reis van Carrie Mathison komt eindelijk tot een einde. Bij de CIA maakte ze naam en moest heel wat stormen zien te overwinnen. Uiteindelijk drong ze door tot het Witte Huis, waar ze de grootste zaken moest zien op te lossen. Of haar laatste klus ook gaat slagen is nu te zien in seizoen 8.
 6. Age of Samurai: Battle for Japan (nieuw)
  • Japan in de zestiende eeuw, we hebben er weinig over meegekregen tijdens geschiedenislessen. Daar komt nu verandering in dankzij Netflix. Met Age of Samurai krijgen we namelijk een volledig beeld van de bloederige strijd, afwisselend deskundigen aan het woord en nagespeelde veldslagen.
 7. Firefly Lane (-3)
  • Firefly Lane is gebaseerd op het gelijknamige boek van Kristin Hannah. Tully en Kate kennen elkaar al bijna hun hele leven. Samen hebben ze de nodige obstakels overwonnen, terwijl de een ging voor een carrière en de ander koos voor een gezin.
 8. Biggie: I Got A Story To Tell (nieuw)
  • The Notorius B.I.G. was in de jaren’90 één van de belangrijkste rappers, maar liet al vroegtijdig het leven. Over hoe dit kon gebeuren en de rapoorlog die gaande was is al veel gezegd en geschreven. Nu komt Biggie zelf aan het woord over zijn opkomst.
 9. Capitani (-4)
  • In het kleine Luxemburg zijn de dorpjes nog kleiner. Iedereen kent elkaar en het afgrijzen is dan ook groot wanneer er een jong meisje dood wordt gevonden in het bos en haar zus is verdwenen. Luc Capitani wordt op de zaak gezet als buitenstaander, al blijkt al snel dat hij toch wel connecties heeft met het dorp.
 10. Snowpiercer (+1)
  • Zo snel als de trein door de wereld raast, zo snel is het tweede seizoen ook gestart van Snowpiercer. Leek de rust eindelijk terug te zijn gekeerd op de trein, juist op dat moment kwam er een grote verrassing. Er is een tweede trein en daar zit niemand minder in dan Mr. Wilford! Het zet iedere verhouding weer op scherp.
 11. Riverdale (+1)
  • De jongeren uit Riverdale zijn toe aan hun eindgala. Nog één keer keert iedereen terug voordat de serie te maken krijgt met een flinke tijdsprong. Hoe is het Archie, Veronica, Jughead en Betty de laatste tijd vergaan?
 12. The Bold Type (nieuw)
  •  Jane, Kat en Sutton werken samen op de redactie van een magazine voor vrouwen: Scarlet. Dat loopt echter lang niet altijd op rolletjes, want de drie meiden lopen tegen problemen aan op hun werk die al snel ook te maken krijgen met hun privéleven. En geheime affaires zijn ook niet van de lucht. De serie is geïnspireerd op het leven van Cormopolitan’s Joanna Coles.
 13. Bridgerton (-5)
  • De romantische dramaserie Bridgerton neemt ons mee naar de hechte broers en zussen van de familie Bridgerton. Ze zoeken liefde en geluk binnen de Londense high society. De serie is geïnspireerd op de succesvolle romans van Julia Quinn.
 14. Lupin (-5)
  • Een meesterdief die vooral wraak wil nemen voor wat er met zijn vader is gebeurd. Assane Diop zet dankzij de boeken over Arsène Lupin een meesterwerk op touw, al loopt uiteindelijk toch niet alles zoals hij wil. En dat brengt zijn geliefden in gevaar.
 15. Tribes of Europa (-8)
  • The 100-fans opgelet. Tribes of Europa neemt ons mee naar 2074. Twee broers en een zus moeten er alles aan doen om in het postapocalyptische Europa te overleven. Als ze een mysterieuze kubus in handen krijgen, komt alles op zijn kop te staan.
 16. The Queen’s Gambit (-2)
  • Een jong meisje ontdekt dat ze ontzettend veel talent heeft voor schaken. Voor ze het weet wordt ze grootmeester en weet zich zo op te werken vanuit een weeshuis naar de spotlights. Alleen dan komen de problemen vanzelf naar boven. Beth is namelijk verslaafd geraakt aan de kalmerende middelen die ze in het weeshuis kreeg.
 17. Suits (-2)
  • We gaan richting de finale van Suits. Negen seizoenen lang was deze advocatenserie een hit, de tweede helft van het achtste seizoen is nu ook te zien op Netflix. Mike Ross en Harvey Specter bundelen jaar in, jaar uit hun krachten om onmogelijke zaken te winnen.
 18. To All the Boys: Always and Forever (-8)
  • To All The Boys: Always and Forever geldt als slotstuk voor de filmtrilogie. Nog één keer zien we Lara Jean en Peter Kavinsky samenkomen. Nu het laatste jaar van de middelbare school in rap tempo voorbij gaat, staat ze voor een moeilijk keuze: studeren met of zonder Peter.
 19. Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel (-6)
  • De verdwijning van Elisa Lam hield de wereld bezig nadat de LAPD een bizar filmpje van haar vrijgaf. De wijze waarop ze vervolgens werd gevonden zorgde helemaal voor grote vraagtekens. En daardoor kwamen ook alle verhalen over het Cecil Hotel naar boven. In Crime Scene wordt de hele zaak belicht.
 20. Fate: The Winx Saga (-4)
  • Winx is terug met een live action reboot. We worden meegenomen naar een groep tieners die hun toverkrachten onder de knie krijgen in het magische Alfea. Ondertussen komt er een groot geheim van Bloom aan het licht.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?