Populair op Netflix

De 20 populaire op Netflix: Vikingen blazen alle bedriegers aan de kant

Zoals we van Vikingen gewend zijn hebben ze zich met veel daadkracht door de lijst met meest populaire titels op Netflix weten te werken. Niemand kon de historische krijgers stoppen, want Vikings Valhalla is gelijk op de eerste plaats binnengekomen.

Twee podiumklanten houden stand

Dit zorgt allerminst voor een verrassing, net zoals dat Inventing Anna nog altijd op een tweede plaats staat. One of Us is Lying moest het podium wel verlaten, want Love is Blind heeft de derde stek weten vast te houden. Al zijn er deze week weinig nieuwkomers in de lijst te vinden, na Vikings Valhalla is er wel nog een hoge nieuwkomer: Sans Répit.

Nog doorstijgen?

Andere nieuwe titels zijn Worst Roommate Ever en Superstore. Allebei staan deze titels een stuk lager in de lijst, maar dit is een logisch gevolg dat beide series pas op 1 maart werden toegevoegd aan het aanbod. De komende week kunnen ze dus zomaar doorstijgen.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, wat dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. Vikings Valhalla (nieuw)
  • In dit vervolg op Vikings zijn honderd jaar verstreken en staat een nieuwe generatie legendarische helden op om hun eigen lot te bepalen en geschiedenis te schrijven. Wie is wie in Vikings Valhalla?
 2. Inventing Anna (-1)
  • Moedige ondernemer of oplichter? Een journalist onderzoekt het verhaal van Anna Delvey, die de elite van New York ervan overtuigde dat ze een Duitse erfgename was. Dit is het waargebeurde verhaal van Inventing Anna.
 3. Love is Blind (-)
  • Nick en Vanessa Lachey presenteren dit sociale experiment, waarin single mannen en vrouwen op zoek zijn naar liefde en zich verloren, maar elkaar dan pas echt ontmoeten.
 4. One of Us is Lying (-2)
  • Vijf erg verschillende scholieren moeten nablijven, maar een moord (en allerlei geheimen) houdt ze bij elkaar. Er ontvouwt zich een dodelijk kat-en-muis-spel.
 5. Sans Répit (nieuw)
  • Een corrupte agent heeft er alles aan gedaan om een ongeluk te verdoezelen. Als hij daarna wordt bedreigd door een mysterieuze getuige, ontspoort zijn leven volledig.
 6. Young Wallander (-2)
  • In deze blik op het verleden van de populaire Kurt Wallander ontstaat er burgerlijke onrust door een opruiend haatmisdrijf en wordt de jonge agent al snel rechercheur.
 7. Sweet Magnolias (-2)
 8. Manifest (-2)
  • Wanneer een vliegtuig jaren na vertrek een mysterieuze landing maakt, betreden de passagiers een wereld die compleet is veranderd en vreemde, nieuwe realiteiten bevat.
 9. Worst Roommate Ever (nieuw)
  • Gewelddadige oplichters. IJskoude moordenaars. Deze angstaanjagende waargebeurde verhalen vertellen enkele van de ergste vormen van samenwonen die je je kunt bedenken.
 10. The Sinner (-2)
  • Als een jonge moeder zich niet kan herinneren waarom ze een vreemde heeft doodgestoken, probeert een sympathieke rechercheur alsnog het mysterie te ontrafelen. Het slotseizoen staat nu op Netflix.
 11. Snowpiercer (+1)
  • De aarde is bevroren. De laatste overlevende mensen wonen in een lange trein die de wereld rondcirkelt en zoeken balans te midden van de spanningen aan boord. Het derde seizoen raast nu rond de wereld.
 12. The Tinder Swindler (-5)
  • Door zich online als rijke jetsetter en diamanthandelaar voor te doen, wist hij vrouwen in te palmen en miljoenen dollars te ontfutselen. Nu zinnen zijn slachtoffers op wraak. Waar is Simon Leviev nu?
 13. Superstore (nieuw)
  • In een superstore in St. Louis probeert een groep werknemers met unieke persoonlijkheden om om te gaan met klanten, het dagelijkse werk en elkaar.
 14. Brooklyn Nine-Nine (+1)
  • Deze comedy speelt zich af op een politiebureau in Brooklyn, ver van de gevaren en uitdagingen van Manhattan.
 15. For Life (-4)
 16. Toy Boy (-6)
  • Een stripper in Málaga wordt na zeven jaar vrijgelaten in afwachting van een nieuw proces en wil bewijzen dat zijn minnares hem liet opdraaien voor de moord op haar man.
 17. Ozark (-4)
  • Een financieel adviseur verhuist met zijn gezin van Chicago naar de Ozarks in Missouri, waar hij binnen vijf jaar 500 miljoen dollar moet witwassen voor een drugsbaas.
 18. Texas Chainsaw Massacre (nieuw)
  • In dit vervolg proberen influencers een spookstad in Texas nieuw leven in te blazen. Ze ontmoeten Leatherface, een beruchte moordenaar met een masker van menselijke huis.
 19. All Of Us Are Dead (-5)
  • Op een middelbare school breekt een zombievirus uit. De leerlingen moeten zich naar buiten vechten – of veranderen in één van de dolle zombies.
 20. Space Force (-4)
  • Een viersterrengeneraal gaat met tegenzin een samenwerking aan met een excentrieke wetenschapper om een nieuwe tak van het Amerikaanse leger op te zetten: Space Force.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?