Laatste nieuws over Netflix

Megadeal: Netflix gaat 14 boeken van Harlan Coben verfilmen

De samenwerking tussen Netflix en Harlan Coben voor de serie Safe smaakt overduidelijk naar meer. Netflix en de schrijver hebben een deal gesloten, waardoor er liefst veertien van zijn boeken verfilmd zullen gaan worden de komende jaren.

Safe

Safe is een Netflix Original Serie en verscheen in het voorjaar, met een hoofdrol voor Michael C. Hall. De Engelse thriller werd erg goed ontvangen en dat was niet alleen vanwege de goede cast. Harlan Coben had het verhaal voor Safe namelijk bedacht en uitgewerkt.

Komt er een tweede seizoen van Safe op Netflix?

Netflix verfilmt boeken Harlan Coben

Harlan Coben heeft met zijn boeken in het verleden meermaals bewezen een fantastische schrijver te zijn en dus wil Netflix vaker met hem samenwerken. De streamingdienst sloot een overeenkomst met de Amerikaanse auteur, waardoor liefst veertien van zijn werken verfilmd zullen worden. Binnen deze deal valt ook het volgende boek van Coben: Run Away. Dit boek wordt in maart 2019 uitgegeven en zal daarna dus nog verfilmd worden voor Netflix.

Bij alle projecten die door Netflix verfilmd zullen worden zal Coben optreden als uitvoerend producent. Coben gaf nadat het nieuws bekend was gemaakt aan uit te kijken naar de samenwerking met Netflix. “Ik heb ervan genoten om met Netflix samen te werken voor Safe. De serie is over de gehele wereld erg goed ontvangen. Ik ben dan ook zeer blij dat we onze samenwerking voort gaan zetten, om op mondiale schaal films en series te produceren.”

Wanneer het volgende verhaal van Harlan Coben op Netflix verwacht mag worden is nog niet bekend. Ook is nog niet duidelijk welke veertien boeken precies verfilmd zullen worden en in welke volgorde dat zal zijn.

Bestsellers

Als schrijver van verschillende thrillers heeft Harlan Coben zijn sporen ruimschoots verdiend. De Amerikaan verkocht al miljoenen boeken en won in zijn land alle grote thrillerprijzen: de Edgar Award, de Shamus Award en de Anthony Award. Erik Bermack, vice president International Originals bij Netflix, gaf dan ook aan dat het een eer voor de streamingdienst is om met Coben samen te werken. “De misdaadromans van Harlan zijn geliefd bij lezers over de hele wereld. We zijn dan ook zeer verheugd om onze samenwerking met hem voort te zetten en zijn spannende thrillers te ontwikkelen tot wereldwijde Netflix Originals.”

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?