Laatste nieuws over Netflix

‘Melody’ doet boekje open over Archive 81 seizoen 2

Op 14 januari ging Archive 81 in première op Netflix en nu is het grote wachten begonnen: want komt er ook een tweede seizoen van de mysterieuze serie? Actrice Dina Shihabi, die de rol van Melody speelt, tast óók nog in het duister.

Hoofdrolspeelster is ‘slechte leugenaar’

De seizoensfinale van Archive 81 eindigde met een fikse cliffhanger: (pas op: SPOILERS) Melody werd gered, maar naar de toekomst gekatapulteerd, waar Dan in het verleden verzeild raakte. Er is genoeg voer voor een seizoen 2, maar heeft Shihabi zelf al een idee waar het verhaal heen gaat? “Nee, absoluut niet”, vertelt ze aan het Amerikaanse medium Variety. “Waarom niet? Waarschijnlijk omdat ik zo’n slechte leugenaar ben, ik zou het iedereen vertellen!”

Dat betekent overigens niet dat ze niet gevist heeft naar antwoorden bij de makers. “Ze houden hun lippen stijf op elkaar. Ook ik heb vragen, maar krijg steeds onduidelijke antwoorden. Telkens weer wordt er geglimlacht en gezegd dat er een plan is. We bevinden ons op dit moment dus een beetje in niemandsland, waarbij het vooral spannend is of Netflix groen licht geeft voor een tweede seizoen…”

Archive 81 seizoen 2

Gaat het over de toekomst van haar eigen personage, dan heeft Shihabi wel een aantal ideeën. “Ik wil weten hoe het met haar mentale toestand zit, omdat ze natuurlijk jarenlang heeft vastgezeten in een andere dimensie (de zogenaamde Otherworld van demon Kaelego, red.). Het kán natuurlijk niet dat dat niets met haar heeft gedaan. Daarnaast vraag ik me af: wie ís Melody nu? En hoe zit het met haar relatie met haar moeder, die ze eindelijk gevonden heeft. De twee kennen elkaar natuurlijk helemaal niet.”

“Dat is allemaal behoorlijk sappig en Rebecca (Sonnenshine, seriemaakster, red.) kennende gaat seizoen 2 daar zéker dieper op in”, gaat ze verder. “O, en trouwens: het wordt de hoogste tijd dat Melody eens terugvecht. In het eerste seizoen overkomt alles haar, waarbij ze constant een bang, weerloos vogeltje is. Ze moet zich proactief opstellen en voor zichzelf opkomen in het tweede seizoen!”

Moeder-dochter-heksengedoe

Als laatste weten we inmiddels natuurlijk dat Melody én haar moeder heuse ‘Baldung-heksen’ zijn! “Dat enthousiasmeert me ook enorm, het ‘moeder-dochter-heksengedoe’. Dat is toch best cool, dat er zo’n kracht verborgen zit in Melody. Dat moet zeker tot een verhaallijn leiden!”

Snap jij het einde van seizoen 1 van Archive 81 niet? Ben je op zoek naar antwoorden? Pak dit artikel er dan eens bij: het einde van Archive 81 uitgelegd!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?