Laatste nieuws over Netflix

Mensen met hoogtevrees pas op: Fall komt naar Netflix

Heb jij last van hoogtevrees? De schrijver van dit artikel wel, en laat me je vertellen: dan is Fall misschien niet de film voor jou. Of misschien juist wel, om je angst te overwinnen! En dat kan binnenkort op Netflix.

Fall

Fall is een thrillerfilm die over twee vriendinnen gaat, Becky Connor (Grace Caroline Currey) en Shiloh Hunter (Virigina Gardner). Voor een stunt op social media (we doen tegenwoordig immers álles voor de clout) beklimmen ze samen een hoge tv-toren, maar dat verloopt niet helemaal volgens plan… Ze komen samen vast te zitten op liefst 600 meter hoogte. In de brandende hitte ook nog eens, zonder eten of drinken, zonder bereik op hun telefoons (want… tja, te hoog) en zonder dat ook maar iemand weet waar ze zijn. En omdat naar beneden klimmen volstrekt onmogelijk is, zullen ze al hun vindingrijkheid moeten gebruiken om de grond weer te bereiken.

Internetsensatie

Fall kwam in 2022 uit in de Amerikaanse bioscopen en werd eigenlijk vanuit het niets een heuse hit. Het is natuurlijk niet zo dat deze film mee gaat dingen naar één of zelfs meerdere Oscars en ook het cijfer op ratingwebsite IMDb is ‘slechts’ acceptabel (een 6,4), maar Fall kreeg vooral veel aandacht op… social media! Een beetje ironisch misschien, een film over twee meiden die in de problemen komen door social media, die populair wordt door social media. Maar toch! Vooral op TikTok kreeg de thriller nogal wat aandacht. Het budget voor de opnames van Fall was 3 miljoen dollar en deze hit bracht al 20 miljoen dollar op!

1 maart

En nu heeft Netflix Fall dus ingelijfd! Vanaf 1 maart aanstaande is de film te bekijken via de streamingdienst, maar: zoals gezegd, als je hoogtevrees hebt kun je hem misschien beter aan je voorbij laten gaan. Al zou het natuurlijk de hoogste tijd kunnen zijn om je angst eindelijk eens te overwinnen. In dat geval: be our guest. Maar zeg niet dat we je niet gewaarschuwd hebben!

Bekijk de trailer van Fall

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?