Laatste nieuws over Netflix

Messiah krijgt geen tweede seizoen; serie gecanceld

Netflix heeft het toch wel opvallende besluit genomen om Messiah niet te verlengen. Zonder een grote aankondiging werd de serie op Nieuwjaarsdag gelanceerd. In aanloop was er vanuit de Arabische wereld kritiek op de serie, eenmaal verschenen werd Messiah goed ontvangen en bekeken. Toch komt er geen vervolg, waarbij het erop lijkt dat dit de eerste serie is dat slachtoffer is geworden van het coronavirus.

Traval brengt nieuws naar buiten

Dit nieuws is naar buiten gebracht door Wil Traval, één van de acteurs uit Messiah. Hij laat op Instagram weten dat het een verdrietige dag is. “Ik heb net het nieuws ontvangen dat Netflix geen tweede seizoen zal laten maken van Messiah. Ik wil alle fans bedanken voor de support en liefde. Ik had graag met ander nieuws geokmen.”

Een messias duikt op

In Messiah speelde zich een strijd af tussen een verlosser en een CIA-agente. Vanuit het niets dook in het Midden-Oosten een messias op. In Israël wist hij te ontsnappen uit een gevangenis en zou niet veel later in de Verenigde Staten een wonder verrichten. Daardoor kreeg Al-Masih steeds meer volgers als hij zich richting het politieke centrum van Amerika begaf. De CIA zocht zich wild waar deze man vandaan was gekomen en stukje bij beetje werd duidelijk wat zijn achtergrond nou eigenlijk was.

Nieuwe opnames onmogelijk?

Volgens bronnen van Deadline is de uitbraak van het coronavirus één van de redenen waarom Messiah geen vervolg krijgt. Er werd gewerkt met een zeer internationale cast en er zijn opnames in meerdere landen over de gehele wereld. Een dergelijke productie is de komende periode simpelweg niet mogelijk. Het is de vraag in hoeverre de weerstand vanuit de Arabische wereld rondom de lancering ook een rol heeft gespeeld bij het besluit. De petitie voor een boycot leverde overigens weinig support op, slechts vierduizend digitale handtekeningen werden hiervoor gezet. Twee dagen voor de lancering werd nog een verzoek ingediend vanuit Jordanië om de serie niet in Arabische landen te vertonen.

Deze series zijn gecanceld door Netflix

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?