Laatste nieuws over Netflix

Met deze films wil Netflix deze winter indruk maken

Na een aantal moeilijke opstartjaren waarin de films van Netflix weinigen echt konden bekoren, is daar de laatste twee jaar verandering ingekomen. Met Roma werden zelfs Oscars gewonnen en afgelopen winter was het goed toeven voor filmfans met onder andere The Irishman, Two Popes, Marriage Story en Klaus. Ditmaal verschijnen er in december en januari vijf films waar Netflix hoge ogen mee wil gaan gooien. We hebben ze voor je verzameld.

Mank

David Fincher heeft zijn levensdoel ervan gemaakt om Mank af te ronden. De film is namelijk oorspronkelijk door zijn vader Jack geschreven, waardoor er een grote persoonlijke laag in ligt voor Fincher. Mank draait om het leven van scenarioschrijver Herman J. Mankiewicz, gespeeld door Gary Oldman. Het speelt zich af in de jaren’30 in Los Angeles en zoomt in op de ruzie van Mankiewicz met Orson Welles over het schrijfproces van de Oscar-winnende film Citizen Kane. En daarnaast zijn afstandelijke houding met de mensen uit de Gouden Eeuw van Hollywood. De film is volledig in zwart-wit gedraaid.

Mank is vanaf 4 december te zien op Netflix

De trailer van Mank

The Prom

Ryan Murphy kennen we toch voornamelijk van zijn series. Voor Netflix maakt hij nu ook zo af en toe een film. In december is dat The Prom, met zoals we inmiddels van hem gewend zijn een sterrencast. Leuk is wel dat hij een keer niet met zijn vaste kern van acteurs werkt, maar ditmaal Meryl Streep, James Corden, Nicole Kidman en Andrew Rannels de hoofdrollen laat vertolken. In de lijn van Glee wordt het een musical-spektakel. Vier werkloze Broadway acteurs willen hun reputatie zien te redden en maken daarvoor de reis naar Indiana.

The Prom is vanaf 11 december te zien op Netflix

De trailer van The Prom

Ma Rainey’s Black Bottom

Chadwick Boseman overleed dit najaar op slechts 43 jarige leeftijd aan de gevolgen van darmkanker. Ma Rainey’s Black Bottom is de laatste film waarin hij te zien zal zijn en verschijnt postuum. Het verhaal gaat bijna een eeuw terug in de tijd. Ma Rainey is de Mother of the Blues en daar gedraagt ze zich ook naar. Rainey (Viola Davis) komt veel te laat bij een studiosessie in Chicago, waar de ambitieuze trompettist Levee (Boseman) al staat te trappelen om zelf in de schijnwerpers te staan. De spanningen lopen op met de witte manager van Rainey. De sessie brengt nieuwe verhalen aan het licht en zal alles doen veranderen.

Ma Rainey’s Black Bottom is vanaf 18 december te zien op Netflix

De trailer van Ma Rainey’s Black Bottom

The Midnight Sky

Voor het eerst sinds vier jaar zal George Clooney weer de hoofdrol vertolken in een film en dan nog wel vlak voor de kerstdagen. In The Midnight Sky volgen we Augustine (Clooney), een eenzame maar briljante wetenschapper in het noordpoolgebied. Hij moet alles op alles zetten om te voorkomen dat Sully en haar mede-astronauten terugkeren naar aarde tijdens een mysterieuze wereldramp. Clooney heeft behalve de hoofdrol overigens ook de verdere touwtjes in hangen gehad bij deze productie.

The Midnight Sky is vanaf 23 december te zien op Netflix

De trailer van The Midnight Sky

Pieces of a Woman

In Pieces of a Woman is een vrouw (Kirby) in verwachting van haar eerste kind. Tijdens de bevalling gaat het echter gruwelijk mis. Vanaf dat moment verandert alles in haar leven, net zoals dat in die van haar man (Shia LaBeouf) en moeder (Ellen Burstyn). Ieder probeert het op zijn of haar eigen manier te verwerken, maar dat is geen eenvoudige opgave. En dit zorgt vooral voor grote spanningen. De productie was in handen van niemand minder dan Martin Scorsese, regie werd verzorgd door Kornel Mundruczo.

Pieces of a Woman is vanaf 7 januari te zien op Netflix

De trailer van Pieces of a Woman

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?