Laatste nieuws over Netflix

Michael Jordan-docuserie The Last Dance vanaf april op Netflix

The Last dance Netflix

De tiendelige documentairereeks The Last Dance zal eerder verschijnen dan gepland. Door het coronavirus en daardoor de stilgevallen sportuitzendingen heeft ESPN besloten om de reeks al vanaf april te tonen. Netflix heeft internationale streamingrechten en zal dus vanaf 20 april ook de beelden van Michael Jordan en de Chicago Bulls gaan tonen.

Chicago Bulls

The Last Dance toont de strijd van Michael Jordan en de Chicago Bulls in 1998 om voor de zesde keer in acht jaar tijd het NBA-kampioenschap te winnen. De serie is geproduceerd door Mandalay Sports Media in samenwerking met NBA Entertainment en Jump 23. Vanaf 20 april worden wekelijks twee nieuwe afleveringen gelanceerd, tegelijk met de uitzendingen in de Verenigde Staten op ESPN.

Twintig jaar op de plank gelegen

De documentaire vertelt het verhaal van een van de grootste iconen en meest succesvolle teams in de sportgeschiedenis. De reeks bevat nooit eerder vertoonde beelden van het seizoen 1997-1998, toen het team voor zijn zesde NBA-kampioenschap in acht jaar tijd streed. In het najaar van 1997 kwamen Michael Jordan, Bulls-directeur Jerry Rinsdorf en hoofdcoach Phil Jackson overeen om het basketbalseizoen door een filmploeg van NBA Entertainment vast te laten leggen. Het resultaat zou een opmerkelijk portret moeten worden van een iconische speler en een geliefd team. Een portret dat uiteindelijk ruim twee decennia later pas onthuld wordt in de documentaireserie The Last Dance.

Toenemende spanningen en conflicten

Teamgenoten zoals Scottie Pippen, Dennis Rodman, Steve Kerr en hoofd coach Phil Jackson komen uitgebreid aan bod, aangevuld met tientallen recente interviews met rivalen en iconen uit de basketbal geschiedenis. De serie laat de toenemende spanningen en conflicten zien die meespeelden tijdens de laatste strijd om het kampioenschap.

Bekijk de teaser van The Last Dance