Laatste nieuws over Netflix

Michiel Huisman geeft Netflix-serie Nederlands tintje

Michiel Huisman is gestrikt voor de cast van The Haunting of Hill House, een nieuwe Netflix Original Serie. The Hollywood Reporter meldt dat de Nederlander de eerste acteur is die is gestrikt voor de reboot van het oude verhaal.

Boek uit 1959

The Haunting of Hill House is een boek uit 1959 van schrijver Shirley Jackson. Het horrorverhaal is al vaker een inspiratiebron geweest voor makers van films. In 1999 kwam The Haunting bijvoorbeeld uit, maar ook Stephen King en Neil Gaiman lieten zich er door inspireren.

The Haunting of Hill House op Netflix met Michiel Huisman

Ook Netflix doet nu dus mee met The Haunting of Hill House. In deze serie zal Michiel Huisman de rol van Steven Crane bekleden. Crane is een schrijver van boeken over bovennatuurlijke verhalen. Hij schreef ook een boek over de tijd waarin hij met zijn familie op Hill House woonde. Hill House is een berucht huis en Crane doet uit de doeken waarom. The Haunting of Hill House bestaat uit tien afleveringen, met dus een hoofdrol voor Michiel Huisman. Hij is het eerste castlid van de Netflix Original Serie. Mike Flanagan schrijft en regisseert de serie en daarnaast is hij ook uitvoerend producent.

In Nederland is Michiel Huisman al langere tijd bekend, onder andere van zijn rol in de Co-assistent. Inmiddels is de Nederlandse acteur ook al enige tijd internationaal doorgebroken. Dit komt mede door zijn grote rol in Game of Thrones, waarin hij Daario Naharis speelt. Daarnaast krijgt Huisman steeds vaker grote rollen in Hollywood. Zo speelde hij in The Age of Adaline en daarnaast heeft Huisman sinds 2014 een rol in de populaire serie Orphan Black. Wanneer Michiel Huisman op Netflix te zien is in The Hauning of Hill House is nog niet bekend.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?