Laatste nieuws over Netflix

MINDHUNTER seizoen 2 officieel bevestigd door Netflix

Het zat er dik in, maar MINDHUNTER seizoen 2 is besteld door Netflix. Al ruim voor de lancering van deze Netflix Original Serie gingen die geluiden al op, maar middels een video op social media is het tweede seizoen nu daadwerkelijk bevestigd.

Jaren ’70

MINDHUNTER speelt zich af in de jaren ’70 en draait om twee FBI-agenten van de Behavioral Science Unit. Zij doen onderzoek naar seriemoordenaars, omdat er toentertijd nog zeer weinig bekend was over hun manier van denken.

MINDHUNTER seizoen 2 op Netflix

MINDHUNTER seizoen 2 is door Netflix bevestigd nadat de serie anderhalve maand geleden gelanceerd werd door de streamingdienst. Het eerste seizoen werd met zeer veel enthousiasme ontvangen. Het regende positieve recensies en ook het grote publiek genoot met volle teugen van de bijzondere sfeer en de sterke verhalen van MINDHUNTER. Op IMDb krijgt de reeks van David Fincher na bijna vijftigduizend stemmen nog altijd een 8,7.

David Fincher is één van de belangrijke krachten achter het succes van MINDHUNTER. Eerder tilde hij bijvoorbeeld ook al House of Cards naar een hoger niveau. Behalve Fincher zijn ook Ceán Chaffin en Charlize Theron achter de schermen betrokken bij MINDHUNTER.

Over MINDHUNTER seizoen 2

Nog voordat bekend werd dat Netflix MINDHUNTER seizoen 2 zou bestellen werd er al gesproken over het nieuwe seizoen. Zo filosofeerden de makers al over de inhoud van dit nieuwe deel. In seizoen 1 stonden met name de seriemoordenaars Ed Kemper, Dennis Rader en Jerry Brudos centraal. Holden Ford en Bill Tench probeerden te doorgronden waarom ze tot hun daden waren gekomen. Het tweede seizoen van MINDHUNTER zal zich vermoedelijk in Atlanta afspelen.

De Atlanta Child Murders zullen een grote invloed hebben op MINDHUNTER seizoen 2. Ook het nieuwe seizoen zal dus gebaseerd zijn op waargebeurde feiten. Eind jaren zeventig en begin jaren tachtig vermoordde Wayne Williams tientallen kinderen. Dat zal ook van invloed zijn op de muziek in MINDHUNTER seizoen 2. “We kijken naar de kindermoorden van Atlanta, dus we hebben veel meer Afrikaans-Amerikaanse muziek in het tweede seizoen van MINDHUNTER. De muziek zal veranderen, omdat het bedoeld is om het verhaal te ondersteunen”, liet Fincher al eens weten tegenover Billboard.

Wanneer MINDHUNTER seizoen 2 op Netflix te zien zal zijn is nog niet bekend. De verwachting is echter dat de nieuwe verhalen van MINDHUNTER wederom in het najaar zullen verschijnen. Wil je een update ontvangen als er meer bekend is over de releasedatum van MINDHUNTER seizoen 2? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?