Laatste nieuws over Netflix

Mindhunter seizoen 3: Fincher en Netflix naderen akkoord

Het derde seizoen van Mindhunter komt steeds dichterbij. De bekroonde reeks van David Fincher zou na het tweede seizoen al een lange stop maken, door alle lockdowns duurde dit nog eens veel langer. Fincher en Netflix zijn nu met elkaar in gesprek en lijken een akkoord te naderen.

Zwaar project voor Fincher

De serie Mindhunter draait om twee FBI-agenten die in de jaren’70 een eigen afdeling op willen zetten. Daarin willen ze het gedrag van seriemoordenaars gaan onderzoeken en met deze informatie toekomstige moordenaars vroegtijdig opsporen. In het eerste seizoen werd geschetst hoe de afdeling ontstond. In het tweede seizoen werd een daadwerkelijke zaak behandeld, namelijk de Atlanta Child Murders. Fincher liet na deze twee seizoenen weten dat het voor hem een zeer zwaar project was en de reeks in ieder geval tot 2021 stil zou liggen. Het duurde allemaal langer.

Na films weer naar Mindhunter

Eerst wilde Fincher namelijk de film Mank maken, waarvoor zijn vader het scenario had geschreven. Inmiddels is hij nog eens twee films aan het maken, namelijk Strangers en The Killer. The Killer is al in productie met Michael Fassbender in de hoofdrol. Strangers is nog in de beginfase en mogelijk komt hier eerst een nieuw seizoen van Mindhunter tussendoor. Netflix en Fincher zijn namelijk in gesprek om een derde seizoen te maken en allebei de partijen zien dit graag gebeuren.

Potentiële bananenschil

Bronnen van diverse Amerikaanse mediasites maken er melding van dat een akkoord steeds dichterbij komt. Een bijkomende potentiële bananenschil is wel dat de cast ook weer gevormd moet worden, waarbij het vooral essentieel is dat Jonathan Groff en Holt McCallany terugkeren als Holden Ford en Bill Tench. Het produceren van een nieuw seizoen is nog wel een lange weg, waardoor je al bijna naar 2023 moet kijken voor het vervolg kan verschijnen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?