Laatste nieuws over Netflix

Misdaadserie StartUp komt in zijn geheel naar Netflix

De misdaadserie StartUp verschijnt op 1 juni aanstaande al op Netflix. Vermoedelijk zet de streamingdienst alle drie de beschikbare seizoenen van de show gelijktijdig online. In de Verenigde Staten zijn ze immers al een tijdje beschikbaar.

Gevaarlijke criminelen en een corrupte FBI-agent

In StartUp maken we kennis met drie atypische ondernemers (en wanhopige bankier, een Haïtisch-Amerikaanse drugbaas en een Cubaans-Amerikaanse hacker) die een nieuwe digitale munt op de markt willen brengen. Dat heeft echter nogal wat voeten in aarde en along the way krijgen ze te maken met gevaarlijke criminelen en een corrupte FBI-agent, die gespeeld wordt door Martin Freeman (The Hobbit, Sherlock Holmes). Seizoen 2 van de serie introduceert acteur Ron Perlman (bekend van Sons of Anarchy) als een miljonair die de drie ondernemers wel een handje wil helpen om een nieuwe variant van het internet op te zetten.

In het derde seizoen maakt actrice Mira Sorvino (Modern Family) haar opwachting. Ze speelt een NSA-agente die een onderzoek instelt naar het reilen en zeilen binnen het bedrijf. De hoofdrollen in StartUp worden gespeeld door Adam Brody (The OC), Edi Gathegi (The Blacklist) en Otmara Marrero (Vandal).

Goede beoordeling!

StartUp werd aanvankelijk geproduceerd voor de Amerikaanse streamingdienst Crackle, die wij in Nederland niet kennen. Het eerste seizoen van de serie was een tijdlang te zien via Amazon Prime Video, maar kreeg eigenlijk niet de waardering die de show volgens velen wél verdient. Niet voor niets wordt StartUp op ratingwebsite IMDb met een mooie 8,0 beoordeeld!

Is er ook een seizoen 4 in de maak?

In de Verenigde Staten staat StartUp nu al een tijdje in de top 10 met meest bekeken shows op Netflix, en dan is de grote vraag natuurlijk: is er ook een nieuw seizoen van de misdaadserie in de maak? Het antwoord is vooralsnog ‘nee’, en dat heeft álles te maken met de teloorgang van Crackle. Dat was Sony’s antwoord op Netflix, maar het project mislukte finaal en bestaat dus ook niet meer. Dé hoop van veel StartUp-fans is dat Netflix de rechten van de show nu overneemt om tóch nog nieuwe seizoenen te maken.

 

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?