Laatste nieuws over Netflix

Misdaadserie Suburra krijgt in november vervolg: Suburræterna

Suburra was eerst een film (2015), maar kreeg later de ‘Netflix-behandeling’ en werd omgeturnd tot een serie in 2017. Nu krijgt die show weer een vervolg, genaamd Suburræterna, die ook bij de streamingdienst te zien zal zijn. De maffia keert binnenkort dus terug!

Suburræterna

Na Suburra de film en Suburra de serie is het nu de beurt aan Suburræterna om ons rauw en Italiaans maffiageweld voor te schotelen. De nieuwe misdaadserie speelt zich af in 2011: Amedeo Cinaglia (Filippo Nigro) is in de voetsporen getreden van Samurai (Francesco Acquaroli), maar dat zijn behoorlijk grote schoenen om te vullen (zeg maar: maatje 50). Samen met Badali (Emmanuele Aita) is het Cinaglia’s taak om alle criminele in de Italiaanse hoofdstad Rome te overzien.

Voor de familia

Daarbij kan hij overigens wel op de nodige steun rekenen, van allerlei verschillende partijen, maar óók zijn er spelers op de ‘maffiamarkt’ die niet zo héél (understatement) blij zijn met de huidige stand van zaken en een revolutie teweeg willen brengen. Kortom: er staat een nieuwe oorlog op het punt van uitbreken. En in die setting keert Spadino (Giacomo Ferrara) terug naar Rome met maar één doel: voorkomen dat zijn familie van de kaart wordt geveegd door kwaadwillenden. Om dat mogelijk te maken, om zijn familia te beschermen moet hij een aantal onverwachte allianties sluiten…

Revival

Het eerste seizoen van het origineel, Suburra dus, kwam in 2017 uit en de serie deed menigeen meteen denken aan het razend populaire Gomorra. Na seizoen 1 dienden we echter behoorlijk lang te wachten op het tweede seizoen en vervolgens nóg langer op seizoen 3. Dat bleek een teken aan de wand te zijn, want Netflix besloot de stekker uit het Italiaanse misdaaddrama te trekken. Toch is er op het kantoor van de streamingdienst dus nog vertrouwen dat het nog wat kan worden, getuige de komst van Suburræterna.

Suburræterna op Netflix

Suburræterna telt in totaal acht afleveringen, die allemaal gelijktijdig gereleaset worden op 14 november aanstaande. Vanaf die datum kun je dus aan de slag met de nieuwe Italiaanse maffia-avonturen, die weer behoorlijk explosief beloven te worden: ontploffende spaghetti! Hieronder kun je de trailer checken.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?