Laatste nieuws over Netflix

Dit zijn mogelijke spin-offs voor House of Cards

Het nieuws dat Kevin Spacey dertig jaar geleden een poging tot aanranding heeft gedaan is ingeslagen als een bom. Gelijktijdig met dat nieuws werd bekend dat House of Cards seizoen 6 het laatste deel wordt en inmiddels zijn zelfs de opnames stilgelegd. House of Cards blijft echter een populaire serie van Netflix en dus gaan er direct geluiden over spin-offs. Wij noemen verschillende House of Cards spin-off-opties.

House of Cards spin-off-optie #1:
Zoe Barnes

Een interessante spin-off van House of Cards zou over Zoe Barnes kunnen gaan. Haar rol beperkte zich tot slechts vijftien afleveringen, maar Barnes had een belangrijke rol om de kijker te laten zien wat voor man Frank Underwood precies is.

De korte periode van Zoe Barnes, gespeeld door Kate Mara, betekende niet dat ze niet geliefd was bij de kijker. De schok was zelfs groot toen zij plotseling uit de serie verdween. Mocht er een spin-off over Zoe Barnes komen, dan moet dit zich wel afspelen in het tijdperk vóór zij close werd met Frank Underwood. Dat dit geen probleem hoeft te zijn bewijst bijvoorbeeld de Breaking Bad spin-off Better Call Saul.

House of Cards spin-off-optie #2: Doug Stamper

Doug Stamper is al die jaren al de rechterhand van Frank Underwood in House of Cards. Er kleeft dus ook bloed aan zijn handen, maar daar heeft Doug nooit een probleem van gemaakt. Hij voert uit wat zijn meester hem opdraagt. Zijn fascinatie en bewondering voor Frank Underwood is bijna obsessief. Wie zou Doug eigenlijk zijn zonder Frank Underwood en hoe zou zijn leven er dan uitzien? Een spin-off over Doug is zeker niet ondenkbaar en volgens Variety ligt er bij Netflix zelfs al een concept klaar.

House of Cards spin-off-optie #3: Thomas Yates

Thomas Yates maakte in het derde seizoen van House of Cards zijn intrede. In eerste instantie raakte hij betrokken bij de Underwoods, omdat Frank wilde dat hij een boek over hem zou schrijven. Later raakte Yates veel meer betrokken bij de carrières van Frank en Claire en ging hij zelfs een enorme rol spelen in het privé-leven van Frank en Claire. Dat de machtsbeluste types een bijzondere relatie hadden werd in seizoen 1 al duidelijk, maar door Yates werd dat nog eens extra benadrukt. Desondanks weet de kijker niet veel over Yates én was er in seizoen 5 die vrouw die hij opzocht in New York. Er valt dus nog genoeg te vertellen over Yates in een mogelijke spin-off.

House of Cards spin-off-optie #4: Remy Danton

De ene keer was Remy Danton de good guy, de andere keer de bad guy in House of Cards. Het is dus wel duidelijk dat Danton verschillende gezichten heeft en dat maakt hem interessant als mogelijk spin-off-materiaal. Danton is enorm vermogend, heeft overal contacten, maar besloot uiteindelijk Washington D.C. achter zich te laten en met Jackie Sharp een toekomst op te bouwen. Ook dat zou nog verder uitgediept kunnen worden in een spin-off.

House of Cards spin-off-optie #5: Rachel Posner

In House of Cards krijgt Frank Underwood keer op keer met nieuwe problemen te maken, die hij altijd weer uit de weg weet te ruimen. Vanaf seizoen 1 achtervolgt hem echter één probleem: Rachel Posner. Zelf had Underwood eigenlijk weinig met Posner te maken, hij gebruikte haar om van Peter Russo af te komen. Vervolgens moest Doug alle losse eindjes wegwerken, maar omdat hij gevoelens voor Rachel had ontwikkeld stelde hij voor het eerst Frank echt teleur. Bovendien bracht hij zichzelf daarmee in gevaar. Hij stopte Rachel weg in een gehucht, maar probeerde nog wel haar leven te controleren. Veel kregen we daar niet van mee, terwijl ze wel een cruciale rol bleef spelen in de jacht op Underwood.

Ons is de illusie gewekt dat Rachel dood is, maar kon Doug dat echt over zijn hart verkrijgen? Misschien kan ze zomaar weer opduiken én dan is ze uitermate geschikt voor een spin-off.

House of Cards spin-off-optie #6: Will Conway

Will Conway was vanaf seizoen 4 de grote uitdager van Frank Underwood in House of Cards. Als jonge presidentskandidaat maakte hij het Underwood zeer lastig, maar kreeg hij ook te maken met het keiharde politieke spel van de Underwoods. Omdat Conway echter nog jong is liggen er nog voldoende mogelijkheden om zijn verhaallijn verder uit te diepen. Bovendien wordt Conway gespeeld door Joel Kinnaman, een gerenommeerde acteur uit Hollywood.

House of Cards spin-off-optie #7: Claire Underwood

De laatste optie is eigenlijk niet eens een echte spin-off van House of Cards, maar waarom zou de serie niet verder kunnen gaan met Claire Underwood als middelpunt. Die verschuiving was al zichtbaar in de laatste seizoenen en nu Spacey zich onmogelijk lijkt te hebben gemaakt in Hollywood, is zijn rol als Frank Underwood in ieder geval klaar. De ambities van Claire zijn echter oneindig. Wij hebben wel een suggestie voor het scenario, om House of Cards volledig om Claire Underwood te laten draaien. De Netflix-serie is namelijk gebaseerd op de gelijknamige Britse serie. Aan het einde van die reeks laat Elizabeth Urquhart (Claire) haar man Francis ombrengen, omdat de problemen hem boven het hoofd stijgen en er geen andere oplossing meer is.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?