Laatste nieuws over Netflix

Murder by the Coast: wie heeft Rocio Wanninkhof vermoord?

Het truecrimesegment op Netflix is booming! Wat te denken van bijvoorbeeld Making A Murderer en Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer, documentaires die wereldwijde hits werden. En Netflix lijkt nu óók goud in handen te hebben met Murder by the Coast.

Murder by the Coast is geen docuserie, maar een docufilm, die op 23 juni aanstaande uitkomt. De documentaire vertelt het verhaal van de moord op Rocío Wanninkhof en de onterechte veroordeling van Maria Dolores Vázquez.

Onterechte veroordeling

In 1999 verdween Rocío Wanninkhof, een meisje met Nederlands en Spaans bloed, spoorloos, en drie weken later werd haar levenloze lichaam gevonden; ze was doodgestoken. Kort daarna werd Maria Dolores Vázquez opgepakt, de ex-partner van Rocío’s moeder. Ze werd schuldig bevonden en veroordeeld voor moord, zonder dat er bewijsmateriaal was gevonden dat haar daadwerkelijk met de misdaad in verband bracht. De gebeurtenissen zorgden voor een schokgolf door de Spaanse Costa del Sol.

Nóg een meisje vermoord

Vier jaar later werd er opeens een DNA-match gevonden, bij het lichaam van een ánder vermoord meisje: Sonia Carabantes. Maria Dolores Vázquez bleek dus onterecht vast te hebben gezeten, wel vier jaar lang! Murder by the Coast gaat op zoek naar de vraag hoe dit onrecht plaats heeft kunnen vinden, én gaat op zoek naar de échte moordenaar van zowel Rocío als Sonia.

Vijftig uur aan interviews

De aankomende Netflix-docu is het product van liefst twee jaar lang onderzoek en vijftig uur aan interviews met zestig betrokkenen. De filmmakers hebben ontelbare publicaties uit de Spaanse en Engelse media verzameld, en hebben zich daarnaast gebogen over het boek La Construcción de la Lesbiana Perversa van de Spaanse activiste Beatriz Gimeno, om tot een theorie te komen over de veroordeling van Vázquez. Speelde haar geaardheid daar een grote rol bij? Murder by the Coast belooft door en door tragisch te worden!

➡ Ben jij geïnteresseerd in true crime? Check dan eens TrueCrimeDossiers.nl!

Bekijk de trailer van Murder by the Coast

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?