Laatste nieuws over Netflix

Nashville seizoen 5 gaat in januari 2017 al van start

De datum waarop Nashville seizoen 5 van start gaat is bekend gemaakt door CMT, de zender die de populaire zender gaat uitzenden in Amerika. Vanaf donderdag 5 januari gaat het verhaal weer verder en dat is best vlot, want in juni werd pas bekend dat er toch nog een vijfde reeks zou komen. Of dat vijfde seizoen van Nashville ook op Netflix in Nederland te zien zal zijn is nog wel de vraag, vooralsnog is dit de streamingdienst nog niet gelukt.

Nashville is in vier jaar tijd uitgegroeid tot een populaire serie, met een vaste schare kijkers. In de Verenigde Staten was het aantal kijkers echter niet voldoende voor televisiezender ABC om ook een vijfde seizoen te bestellen. Dit zorgde niet alleen bij de makers en acteurs voor een teleurstelling, maar zeker ook bij de trouwe kijkers. Ook buiten Amerika is Nashville immers erg populair, waaronder bijvoorbeeld in Nederland. De makers en acteurs spraken dan ook de hoop uit dat het niet definitief afgelopen was voor Nashville. In juni kwam vervolgens het verlossende bericht dat televisiekanaal CMT verder gaat met Nasvhille. CMT is een zender die perfect past bij Nashville, want het staat voor Country Music Television, precies waar de serie over gaat.

Nashville seizoen 5 ook op Netflix in Nederland?

Nashville seizoen 5 gaat dus op 5 januari 2017 van start, maar is het dan ook op Netflix in Nederland te zien? Dat is nu nog even de vraag. In Nederland kwamen de nieuwe afleveringen van Nashville een dag na de uitzending in Amerika op Netflix. In Amerika had Hulu als streamingdienst een zelfde deal. Ook seizoen 5 stellen zij een dag na de uitzending beschikbaar aan de abonnees in Amerika, meldt Variety. Het is op dit moment nog niet bekend of Netflix ook met seizoen vijf een vervolg geeft aan die deal. Indien Netflix Nashville seizoen 5 beschikbaar gaat stellen voor streaming in Nederland wordt dat ongetwijfeld voor 5 januari 2017 bekend gemaakt, de datum waarop Nashville weer verder gaat.

Update 15 december: vandaag is duidelijk geworden dat Netflix de rechten van de eerste vier seizoenen van Nashville kwijtraakt. De serie wordt daarom na 1 januari 2017 verwijderd door de streamingdienst. Indien het Netflix niet lukt om die rechten te verlengen, dan is de kans klein dat Nashville seizoen 5 wel op Netflix verschijnt.

Update 1 januari 2017: Het is Netflix niet gelukt om de rechten van Nashville te verlengen. De serie is dan ook verwijderd uit het aanbod en op dit moment is het onduidelijk of Nashville terugkeert op Netflix. Het kan in ieder geval geen kwaad om een suggestie in te sturen bij Netflix.

Update 7 februari 2018: Inmiddels is er een rol weggelegd voor de Nederlandse Ilse DeLange in Nashville. Eind 2017 verbleef de artieste in de Verenigde Staten om een Ilse de Witt te spelen, een vrouwelijke coach in een talentenjacht. Of deze afleveringen ook op Netflix te zien zullen zijn blijft dus nog altijd de vraag. Vooralsnog is Nashville nog niet teruggekeerd op Netflix.

Wil jij direct weten of (en dan wanneer) Nashville verder gaat op Netflix? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?