Laatste nieuws over Netflix

Nederland in top vijf met meeste Netflix abonnees

Dat Netflix een hit is in Nederland is al een tijdje geen nieuws meer. Iets meer dan een jaar geleden brak de streamingdienst definitief door in ons land, nadat het in september 2013 live was gegaan. Uit onderzoek van The New York Times blijkt dat Nederland de vijfde plaats inneemt als het gaat om meeste Netflix abonnees.

Op basis van cijfers die The New York Times ontving van marktonderzoeksbureau IHS werden het aantal abonnees in de landen waar Netflix actief is berekend. Van België en Luxemburg waren overigens geen gegevens beschikbaar. Door IHS zijn de proefabonnementen niet meegenomen in het onderzoek en het gaat om het aantal geregistreerde accounts en niet het aantal kijkers. Het aantal kijkers ligt vermoedelijk nog wat hoger, aangezien er met meerdere personen gekeken kan worden naar een film of serie uiteraard.

Netflix abonnees NederlandVolgens IHS heeft Netflix in Nederland momenteel 940.000 betalende abonnees en daarmee neemt het de vijfde plaats in. Aan kop gaat natuurlijk de Verenigde Staten, het land waar Netflix is ontstaan. In de VS zijn er 37,7 miljoen betalende abonnees en daarmee hebben zij alleen al meer klanten dan alle andere landen bij elkaar. In totaal heeft Netflix namelijk zo’n 57 miljoen klanten.

Hoewel Nederland het dus zeker niet slecht doet wat aantal abonnees betreft kan het nog veel beter. Kijk maar naar de Scandinavische landen. Als het aantal abonnees wordt afgezet tegen het aantal inwoners van het land, dan is Netflix in Scandinavië nog iets populairder. Hier moet overigens wel de kanttekeing gemaakt worden dat de dienst daar langer actief is. Om op gelijke hoogte te komen met Noorwegen moet echter nog een forse slag geslagen worden. Daar heeft namelijk 17,90% van de inwoners een abonnement op Netflix. Nederland blijft momenteel steken op 5,6% van de inwoners. Wellicht dat in Nederland met Noorwegen vergelijkbare cijfers behaald kunnen worden als het ook een eigen serie van Netflix krijgt, zoals Noorwegen heeft met Lilyhammer.