Laatste nieuws over Netflix

Nederland kan rekenen op Netflix-original van eigen bodem

Reed Hastings Netflix RTL Late Night

Netflix gaf onlangs al aan dat het aanbod in de toekomst voor vijftig procent uit originele content moest gaan bestaan. Met de onthulling die Reed Hastings, de baas van de populaire streamingdienst, op vrijdagavond gaat doen in College Tour, lijkt Netflix daar weer een volgende stap in te gaan zetten. Hastings zal namelijk naar buiten brengen dat we in Nederland kunnen rekenen op een Netflix-serie van eigen bodem.

Netflix wil Nederlandse serie produceren

Reed Hastings is op vrijdagavond te zien in College Tour en zal daar onthullen dat er gewerkt wordt aan een Nederlandse Netflix-serie. Een video waarin de baas van de streamingdienst dat onthult, is al voortijdig naar buiten gebracht. “We proberen te produceren. We hebben twee shows in Spanje, twee in het Verenigd Koninkrijk. We hopen ook wat in Nederland te hebben. We willen een Nederlandse show produceren die een wereldwijd publiek kan trekken”, zo klinken de woorden van de 55-jarige Amerikaan als antwoord op een vraag van een aanwezige studente.

Titel en plan nog niet bekend

Alhoewel Reed Hastings wel alvast onthulde dat er gesproken wordt over het produceren van een Nederlandse serie, blijkt dat plan absoluut nog niet in een vergevorderd stadium te zitten. Er wordt weliswaar gewerkt aan een Nederlandse serie, maar over een titel en plan is nog niets bekend. “Nee, we zijn nog naar pitches (voorstellen, red.) aan het kijken”, aldus de uitleg van Hastings. Ook is er nog niets bekend over wanneer we de serie kunnen verwachten. Het nieuws past wel in de ontwikkeling die Netflix momenteel doormaakt waarbij het bedrijf van plan is om in 2017 de helft van het aanbod uit eigen content te laten bestaan. De volledige uitzending van College Tour is op vrijdagavond om 21.10 uur te zien op NPO 2.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?