Laatste nieuws over Netflix

De Brief voor de Koning wordt door Netflix verfilmd

De Brief voor de Koning wordt door Netflix verfilmd. Het Nederlandse boek was in ons eigen land al zeer geliefd, maar de streamingdienst denkt dat het verhaal ook wereldwijd kan aanslaan op het kleine scherm.

Tonke Dragt

De Brief voor de Koning werd geschreven door schrijfster Tonke Dragt. Op jonge leeftijd maakte zij in Nederlands-Indië de Tweede Wereldoorlog mee. Tijdens die oorlog is ze gaan schrijven en na de oorlog verhuisde ze naar Nederland. Haar verhalen werden vanaf begin jaren zestig uitgegeven, waarvan De Brief voor de Koning het meest bekend en geliefd is.

De Brief voor de Koning op Netflix

De Brief voor de Koning wordt door Netflix omgedoopt tot een serie, waarmee ze hopen de jeugd aan te spreken. De serie zal worden uitgegeven als een Netflix Family & Kids Original. De Brief voor de Koning wordt opgenomen met een internationale crew en dus zal er ook Engels gesproken worden. Wie er tot de cast behoren is nog niet bekend. Wel liet Brian Pearson, verantwoordelijk voor buitenlandse Originals van Netflix, weten enthousiast te zijn over De Brief voor de Koning. “Het is een verhaal dat internationaal tot de verbeelding spreekt. Het boek is fantasierijk en spannend. Ik ben ervan overtuigd dat de serie wereldwijd onze kijkers zal aanspreken.”

Wanneer De Brief voor de Koning precies op Netflix verschijnt is nog niet bekend. De release zal vermoedelijk wel al in 2019 zijn. De opnames zullen plaatsvinden in het Tsjechische Praag en ook in Nieuw-Zeeland zal een deel opgenomen worden. Volgens het Algemeen Dagblad heeft Paul Trijbits van productiebedrijf FilmWave een belangrijke rol gespeeld in de deal. Hij bracht Netflix en Leopold, uitgever van De Brief voor de Koning, samen. “Samen met schrijver Will Davies, die meewerkte aan onder meer How to train Your Dragon, hebben we een bewerking gemaakt. Bij Netflix bestaat veel behoefte aan verhalen die op een familiepubliek mikken. Daar voldoet dit boek met een gegeven als verantwoordelijkheid nemen voor je eigen beslissingen prima aan. Het zijn thema’s van alle tijden”, aldus Trijbits.

Meer Nederlandse Netflix Originals

Nederlandse Netflix Originals werden al eerder aangekondigd. In 2017 werd bijvoorbeeld bekend dat met Undercover de eerste Nederlandse serie exclusief op Netflix te zien zou zijn vanaf 2019. Een honderd procent Original is dat overigens niet, omdat de streamingdienst hiervoor een co-productie is aangegaan met andere partijen. Drie maanden geleden werd vervolgens de eerste pure Nederlandse Netflix Original aangekondigd. De titel daarvan is nog niet bekend, maar wel staat het vast dat dit een horrorserie wordt. Ook De Brief voor de Koning kan niet helemaal als een Nederlandse Netflix Original gezien worden, omdat alleen het verhaal op een Nederlands boek is gebaseerd.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?