Nederlandse Film Tip

Nederlandse Film Tip: Achtste Groepers Huilen Niet

Netflix richt zich met zijn aanbod niet alleen op films en series uit het buitenland. De populaire streamingdienst heeft ook een aantal Nederlandse films in zijn aanbod opgenomen, waarvan wij een Nederlandse Film Top 20 hebben gemaakt. Iedere week behandelen wij één titel uit die lijst. Zo weet jij voortaan altijd welke Nederlandse film je echt eens moet bekijken op Netflix. Met deze week de zeer indrukwekkende film: Achtste Groepers Huilen Niet.

Achtste Groepers Huilen Niet

Akkie, gespeeld door Hanna Obbeek, heeft de hoofdrol in Achtste Groepers Huilen Niet. Akkie is altijd al een stoer meisje geweest, ze klimt zonder problemen in bomen en houdt ongelooflijk veel van voetbal. Dat Joep (Nils Verkooijen) haar daar graag wegpest, omdat hij voetbal geen meisjessport vindt, deert haar helemaal niets. Ze speelt hem na schooltijd graag uit met haar kwaliteiten, terwijl ze zich tijdens schooltijd richt op onder andere de Citotoets en het schoolkamp.

Als Akkie plots ziek wordt, heel erg ziek, verandert alles. Akkie krijgt te horen dat ze lijdt aan kanker, maar dat weerhoudt haar er niet van om zich zelfs vanuit het ziekenhuisbed met alles en iedereen te bemoeien om alles in goede banen te kunnen leiden. Ook het schoolkamp laat ze zeker niet schieten. De finale van het voetbaltoernooi is echter een ander verhaal. Akkie lijkt niet sterk genoeg om daar bij te kunnen zijn, maar dan grijpt de normaal altijd pestende Joep plots in om Akkie toch mee te kunnen laten kijken.

Achtste Groepers Huilen Niet is sinds zijn lancering begin 2012 uitgegroeid tot een zeer populaire kind-/familiefilm. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en met de verfilming van dat verhaal van Jacques Vriens haalden de makers een Gouden Kalf Publieksprijs binnen in 2012.

Trailer Achtste Groepers Huilen Niet

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?