Nederlandse Film Tip

Nederlandse Film Tip: De Boskampi’s

Wat als je zó erg gepest wordt dat je bereid bent om jezelf anders voor te doen dan je bent om maar niet meer gepest te hoeven worden? En wat gebeurt er als je geheim in duigen lijkt te vallen als een oude pestkop zich plots weer meldt? Hoe dat afloopt zien de in De Boskampi’s.

Het aanbod aan Nederlandse films is op Netflix niet enorm groot, maar gelukkig vinden we in het aanbod van de streamingdienst wel een aantal topfilms van Nederlandse bodem terug. Onlangs brachten wij een top 20 met Nederlandse films naar buiten. Al die films zijn terug te vinden op Netflix en deze week behandelen we in de Nederlandse Film Tip de film: De Boskampi’s.

De Boskampi’s

Rik Boskamp (Thor Braun) is anders dan zijn klasgenootjes. Waar de meeste kinderen die hij kent een stoere vader hebben, is dat bij Rik niet het geval. Rik’s vader Paul is een sullige en onhandige boekhouder en mede door hem heeft Rik het vrij lastig op school. Hij wordt flink gepest. Als Rik merkt dat zijn vader de kans krijgt om te verhuizen, grijpt hij direct in.

In de nieuwe buurt gaat Rik zich heel anders gedragen. Hij past niet alleen zijn eigen stijl aan, maar laat ook iedereen geloven dat hij de zoon is van een maffiabaas. Paul gaat vanaf nu door het leven onder de naam Paulo Boskampi en Rik wil voortaan Rikkie Boskampi genoemd worden. Lange tijd lijkt het plan van Rik op rolletjes te lopen, totdat pestkop Roderick plots verhuist naar dezelfde buurt als Rik. Tegelijkertijd lijkt ook zijn overbuurman voor problemen te gaan zorgen. Zullen zij het grote geheim van Rikkie en Paulo onthullen?

Trailer De Boskampi’s

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?