Nederlandse Film Tip

Nederlandse Film Tip: Ciske de Rat

Wat als je verplicht bij je moeder moet wonen, maar je het daar helemaal niet naar je zin hebt? Het gebeurt in Ciske de Rat, een film die gebaseerd is op de bekende boeken en waar inmiddels naast een paar films ook een musical over is gemaakt. Deze week is de film uit 1984 onze Nederlandse Film Tip op Netflix.

Het aanbod aan Nederlandse films is op Netflix niet enorm groot, maar gelukkig vinden we in het aanbod van de streamingdienst wel een aantal topfilms van Nederlandse bodem terug. Onlangs brachten wij een top 20 met Nederlandse films naar buiten. Al die films zijn terug te vinden op Netflix en deze week behandelen we in de Nederlandse Film Tip de film: Ciske de Rat.

Ciske de Rat

Ciske de Rat is met recht een straatjongen te noemen. Omdat zijn vader altijd weg is, hij is zeeman, heeft Ciske geen andere keus dan bij zijn moeder te gaan wonen. Hij heeft het thuis echter helemaal niet naar zijn zin en op school gaat het ook niet echt lekker: Hij wordt constant van school naar school gestuurd. Totdat Ciske in de klas van meester Bruis terechtkomt. Daar weet hij zich wel te redden en ook buiten de klas gaat het beter: Zijn vader krijgt een relatie met tante Jans.

Het begint er steeds beter voor Ciske uit te zien, tot de dag dat zijn moeder een cadeau vernielt dat Ciske gekregen heeft. Het is een cadeau dat hij kreeg van de net overleden Dorus. Hij was de enige vriend van Ciske. Ciske wordt zo boos dat hij een mes pakt en zijn moeder doodsteekt. Het heeft grote gevolgen: Het verhaal met tante Jans lijkt voorbij en Ciske komt op een tuchtschool terecht. Als hij op een dag een klasgenootje redt van de verdrinkingsdood, neemt het leven van Ciske een drastische wending.

Trailer Ciske de Rat

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?