Nederlandse Film Tip

Nederlandse Film Tip: Daglicht

Netflix heeft een aantal films van eigen bodem in zijn aanbod zitten. Niet iedere Nederlandse film is echter even goed en daarom gingen wij recent op zoek naar de Nederlandse Film Top-20. Iedere week halen we één titel uit de lijst om die verder toe te lichten. Met deze week de zeer indrukwekkende film Daglicht.

Daglicht

Wat als jouw gezin er in werkelijkheid heel anders uitziet dan jij jarenlang hebt gedacht? Het overkomt advocate Iris Boelens, gespeeld door Angela Schijf. Iris heeft het moeilijk met de opvoeding van haar licht autistische zoon Aron. Ze besluit een tijdje bij haar moeder Ageeth (Monique van de Ven) te wonen. Als ze daar eenmaal is en Piet van de Akker ziet hoe haar zoon het aquarium in de gaten houdt, ziet hij veel overeenkomsten met Ray.

Ray is de broer van Iris, maar nooit heeft moeder Ageeth zich uitgelaten over zijn bestaan. Zelfs wanneer ze haar moeder confronteert met het feit dat ze weet dat ze een broer heeft, blijft haar moeder zwijgen. Iris gaat op onderzoek uit en ontdekt in het kantoor van haar moeder wie Ray is. Ze stuit daarbij op een nieuwsbericht waarin te lezen valt dat Ray betrokken is geweest bij een moordzaak in 1982 en dat hij daarvoor veroordeeld is tot twintig jaar cel én TBS.

Ray zou zijn vriendin Rosita en haar baby Anna om het leven hebben gebracht. Iris besluit het er niet bij te laten zitten en gaat niet alleen op zoek naar haar broer, maar wil ook de zaak opnieuw onderzoeken. Daar ontdekt ze een heleboel geheimen van zowel Ray als haar moeder Ageeth. Ook komt ze erachter waar ze daadwerkelijk vandaan komt.

Trailer Daglicht

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?