Nederlandse Film Tip

Nederlandse Film Tip: De Groeten van Mike!

Bij het bepalen van het aanbod houdt Netflix gelukkig niet alleen rekening met buitenlandse titels. Regelmatig verschijnen er ook nieuwe Nederlandse films in het aanbod van de streamingdienst. Wij behandelen iedere week een Nederlandse film en deze week is dat de ontroerende film De Groeten van Mike!

De Groeten van Mike!

Als Mike na maanden hoort dat hij naar huis mag, maar zijn moeder Natasja hem niet eens komt ophalen, zorgt dat voor een grote teleurstelling bij Mike. Verpleegkundige Laetitia merkt dat Mike vergeten is en besluit Jeugdzorg in te schakelen. Daardoor komt Mike in een pleeggezin terecht. Zijn moeder kampt tenslotte met een drankprobleem en kan op dit moment niet voor Mike zorgen.

Mike doet er echter alles aan om zich daar onmogelijk te maken. Hij wil helemaal niet in een pleeggezin terechtkomen, maar gewoon terug naar huis en anders terug naar het ziekenhuis. Zijn gedrag heeft er echter voor gezorgd dat hij niet in een pleeggezin, maar in een jeugdinstelling terechtkomt. Zelfs een briefje naar de kinderrechter verandert de situatie niet.

In die jeugdinstelling komt Mike echter nooit terecht. Als ze hem komen ophalen, is Mike met behulp van zijn kamergenootje Vincent weggelopen. Of dat nou wel zo’n goed idee is…?

Trailer De Groeten van Mike!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?