Nederlandse Film Tip

Nederlandse Film Tip: De Heineken Ontvoering

De ontvoering van Alfred Heineken is misschien wel de meest bekende ontvoeringszaak van Nederland. De zaak kwam veelvuldig in het nieuws en zelfs vandaag de dag komen nog regelmatig berichten naar buiten over de ontvoering, zeker nu het proces tegen Willem Holleeder in volle gang is. Een mooie toevoeging aan het aanbod van Netflix is dan ook De Heineken Ontvoering.

Het aanbod aan Nederlandse films is op Netflix niet enorm groot, maar gelukkig vinden we in het aanbod van de streamingdienst wel een aantal topfilms van Nederlandse bodem terug. Onlangs brachten wij een top 20 met Nederlandse films naar buiten. Al die films zijn terug te vinden op Netflix en deze week behandelen we in de Nederlandse Film Tip de film: De Heineken Ontvoering.

De Heineken Ontvoering op Netflix

In 1983 wordt Alfred Heineken samen met zijn chauffeur Ab Doderer ontvoerd. Duidelijk wordt al snel dat de biermagnaat en zijn chauffeur zijn ontvoerd door vier mannen. Het is hun niet te doen om Heineken, maar om zijn geld. Ze eisen dan ook een bedrag van 35 miljoen gulden als losgeld.

Wat opvalt, is dat de vier criminelen een hechte groep vormen. Twee weken lang slagen ze erin om Heineken en Doderer vast te houden in een loods in Amsterdam. Voor De Heineken Ontvoering is het verhaal gefilmd. Niet alleen zien we de ontvoering, maar ook de jacht op de vier criminelen.

Trailer De Heineken Ontvoering

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?