Nederlandse Film Tip

Nederlandse Film Tip: John Jansen

John Jansen groeide uit tot een grote crimineel in Nederland. Inmiddels heeft hij zijn leven echter flink gebeterd en vindt hij het belangrijk om te geven aan minderbedeelden. In John Jansen, een film uit 2016, krijgen we een kijkje in het leven van deze ex-crimineel uit Breda.

Het aanbod aan Nederlandse films is op Netflix niet enorm groot, maar gelukkig vinden we in het aanbod van de streamingdienst wel een aantal topfilms van Nederlandse bodem terug. Onlangs brachten wij een top 20 met Nederlandse films naar buiten. Al die films zijn terug te vinden op Netflix en deze week behandelen we in de Nederlandse Film Tip de film: John Jansen.

John Jansen op Netflix

John Jansen is een ex-crimineel uit Breda. Jarenlang stond hij bekend als het kopstuk van de Juliët benden. Hij had zich bezig gehouden met de productie van XTC, handel in hasj en afpersing. Hij was daarnaast ook verantwoordelijk voor de nodige bankovervallen.

Nadat John veroordeeld was en zijn gevangenisstraf had uitgezeten, keerde hij terug in de maatschappij. Hij besloot zich in te zetten voor dakloze jongeren en won een gigantisch bedrag in de loterij. Meerdere keren koos hij ervoor om een deel van dat geld aan de voedselbank te doneren. In John Jansen wordt het leven van deze ex-crimineel belicht.

Trailer John Jansen

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?