Nederlandse Film Tip

Nederlandse Film Tip: Lucia de B.

Wat als je alles dat je in je hebt geeft om als verpleegster het leven van mensen die je nodig hebben beter te maken en je plots veroordeeld wordt? Het gebeurt Lucia de Berk. In Lucia de B. zien we de merkwaardige zaak van Lucia de Berk verfilmd.

Het aanbod aan Nederlandse films is op Netflix niet enorm groot, maar gelukkig vinden we in het aanbod van de streamingdienst wel een aantal topfilms van Nederlandse bodem terug. Onlangs brachten wij een top 20 met Nederlandse films naar buiten. Al die films zijn terug te vinden op Netflix en deze week behandelen we in de Nederlandse Film Tip de film: Lucia de B..

Lucia de B.

Lucia de Berk is als verpleegster werkzaam. Ze wekt vanwege haar eigenzinnige gedrag zo nu en dan wat argwaan, maar toch lijkt er geen vuiltje aan de lucht voor haar. Opmerkelijk genoeg is ze wel meermaals betrokken bij onverklaarbare sterfgevallen. Als dat aantal onverklaarbare sterfgevallen opstapelt, wordt het Openbaar Ministerie erbij gehaald.

Lucia de B. houdt haar kaken stijf op elkaar, maar wordt toch veroordeeld. Onder meer bloedtesten lijken de schuld van de ‘Engel des Doods’ te bewijzen. Ze wordt veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf, maar naarmate de tijd vordert blijkt er toch wat te rammelen aan de zaak. In hoger beroep wordt Lucia echter opnieuw veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf en nu zelfs met TBS. Is Lucia de Berk echter wel echt schuldig en kan haar schuld of onschuld ooit helemaal bewezen worden?

Trailer Lucia de B.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?