Nederlandse Film Tip

Nederlandse Film Tip: De Marathon

Netflix heeft een aantal Nederlandse films in zijn aanbod opgenomen en daarvan brachten wij onlangs een top 20. Iedere week behandelen wij één film uit de Nederlandse Film Top-20 en deze week is dat De Marathon, een zeer indrukwekkende film van Nederlandse bodem.

De Marathon

Automonteur Gerard lijkt in Rotterdam alles goed voor elkaar te hebben. Hij heeft een eigen autogarage en daar is hij dagelijks te vinden met Kees, Nico en Leo. Werken aan auto’s doet het viertal niet echt, daarvoor is Youssoef ingehuurd. Wat ze wel doen, is kaarten, stoere verhalen vertellen en grappen maken. Klinkt als een ideaal leven, maar dat is het zeker niet. Alle vier de vrienden kampen met hun eigen probleem, waar niemand iets van weet. Vooral het verhaal van Gerard is indrukwekkend. Hij heeft tijdens een ziekenhuisbezoekje gehoord dat hij slokdarmkanker heeft en niet meer gered kan worden. Binnen een jaar zal hij overlijden, maar hij vertelt er niemand over.

Waar Gerard ook niets over vertelt, zijn de belastingschulden van liefst 40.000 euro die hij heeft opgebouwd. Als Nico daarachter komt en het vertelt aan zijn vrienden, besluiten ze om een plan te verzinnen om snel geld binnen te kunnen halen om de garage te kunnen redden van de ondergang. Zo kan Gerard gewoon de eigenaar blijven van het bedrijf en raken de vrienden Leo, Nico en Kees hun baan niet kwijt. Het idee komt van Youssoef af. De automonteur heeft in het verleden zelf ervaren hoe hij snel aan geld kon komen, alleen lijkt het idee onmogelijk uit te voeren voor het viertal.

Youssoef brengt ze op het idee om marathons te gaan lopen om zo duizenden euro’s aan sponsoring te incasseren. De vier heren zonder enige conditie kiezen voor de Marathon van Rotterdam. Als ze het alle vier halen, dan betaalt Youssoef’s oom Houssein de belastingschuld, als ze hem niet halen, dan krijgt Houssein de garage. Maar is een marathon lopen terwijl je de ziekte kanker hebt eigenlijk wel te doen? Of het Gerard en zijn vrienden lukt om de Marathon van Rotterdam te bedwingen, zie je in De Marathon.

Trailer De Marathon

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?