Nederlandse Film Tip

Nederlandse Film Tip: Het Meisje en de Dood

Een film die liefst drie keer een Gouden Kalf heeft gewonnen, dat is Het Meisje en de Dood. De indrukwekkende film laat zien hoe een Russische arts teruggaat naar de plek waar hij een meisje heeft leren kennen dat hij nooit helemaal is vergeten. Hoe die terugkeer verloopt, zien we in Het Meisje en de Dood.

Het aanbod aan Nederlandse films is op Netflix niet enorm groot, maar gelukkig vinden we in het aanbod van de streamingdienst wel een aantal topfilms van Nederlandse bodem terug. Onlangs brachten wij een top 20 met Nederlandse films naar buiten. Al die films zijn terug te vinden op Netflix en deze week behandelen we in de Nederlandse Film Tip de film: Het Meisje en de Dood.

Het Meisje en de Dood

Nicolai Borodinski is een Russische arts van beroep. Als hij op een dag de vraag krijgt of hij ooit nog is teruggekeerd naar de plek waar hij de liefde van zijn leven ontmoette, komt hij op het idee om echt eens terug te gaan. Hij komt terecht in een oud, vervallen hotel.

Daar herbeleeft hij de ontmoeting die hij eerder had met de jonge Elise, de favoriete courtisane van de hertog. Al gauw blijkt dat het heden en het verleden zich met elkaar versmelten bij zijn terugkeer in het hotel.

Trailer Het Meisje en de Dood

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?