Nederlandse Film Tip

Nederlandse Film Tip: Michiel de Ruyter

Wat als de hoop van Nederland op de schouders rust van slechts één admiraal? Het gebeurde in de tijd van Michiel de Ruyter en dat verhaal is verfilmd door de maker van onder meer De scheepsjongens van Bontekoe en De Hel van ’63.

Het aanbod aan Nederlandse films is op Netflix niet enorm groot, maar gelukkig vinden we in het aanbod van de streamingdienst wel een aantal topfilms van Nederlandse bodem terug. Onlangs brachten wij een top 20 met Nederlandse films naar buiten. Al die films zijn terug te vinden op Netflix en deze week behandelen we in de Nederlandse Film Tip de film: Michiel de Ruyter.

Michiel de Ruyter

Nederland was in de Gouden Eeuw een grootmacht op zee en dat hadden we vooral te danken aan Michiel de Ruyter. Toen admiraal Maarten Tromp in 1653 overleed in de slag bij Ter Heijde werd het stokje overgedragen aan niemand minder dan de toen nog erg jonge, maar zeer talentvolle Michiel de Ruyter.

Onder Michiel de Ruyter vallen grote successen te noteren door onder meer de Engelsen te verslaan. Weet De Ruyter ook rust te brengen als er een interne machtsstrijd losbreekt en Nederland op de rand van een burgeroorlog staat? We zien het in deze film uit 2015.

Trailer Michiel de Ruyter

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?