Nederlandse Film Tip

Nederlandse Film Tip: Minoes

Begin april heeft Netflix zijn Nederlandse aanbod uitgebreid met heel wat leuke titels en één daarvan is Minoes. Deze film uit 2001 met een hoofdrol voor Carice van Houten staat nog altijd hoog op ons favoriete lijstje als het gaat om Nederlandse films.

Het aanbod aan Nederlandse films is op Netflix niet enorm groot, maar gelukkig vinden we in het aanbod van de streamingdienst wel een aantal topfilms van Nederlandse bodem terug. Onlangs brachten wij een top 20 met Nederlandse films naar buiten. Al die films zijn terug te vinden op Netflix en deze week behandelen we in de Nederlandse Film Tip de film: Costa!.

Minoes op Netflix

Het ziet er niet goed uit voor Tibbe. Werkzaam als beginnend journalist bij de Killendoornse Courant kan hij zich eigenlijk geen fout meer permitteren. De verlegen Tibbe krijgt zijn laatste kans om te laten zien dat hij een goede journalist is. Tibbe denkt dan ook goed na over een nieuw onderwerp en komt plots juffrouw Minoes tegen.

Tibbe komt er al snel achter dat er iets met juffrouw Minoes aan de hand is. Ze vertelt hem dan ook al snel dat ze vroeger een kat is geweest. Alhoewel Tibbe dat niet gelijk gelooft, valt het hem wel op dat ze graag kopjes geeft en regelmatig spint. Als Tibbe echter belangrijke informatie krijgt van juffrouw Minoes, waar zij achter is gekomen doordat ze kan praten met katten, besluit hij dat dat zijn verhaal wordt. Hij redt daarmee niet alleen zijn eigen baan, maar neemt ook Minoes aan als zijn assistente.

Trailer Minoes

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?