Nederlandse Film Tip

Nederlandse Film Tip: Oorlogsgeheimen

Hoe zien vriendschappen er in de Tweede Wereldoorlog uit? Is je grootste geheim in zo’n periode wel veilig bij je beste vriend? In Oorlogsgeheimen blijkt één geheim voor enorm veel problemen te kunnen zorgen. Zijn de vrienden hun leven nog wel zeker als het geheim uitlekt? We zien het in onze Nederlandse Film Tip van deze week.

Het aanbod aan Nederlandse films is op Netflix niet enorm groot, maar gelukkig vinden we in het aanbod van de streamingdienst wel een aantal topfilms van Nederlandse bodem terug. Onlangs brachten wij een top 20 met Nederlandse films naar buiten. Al die films zijn terug te vinden op Netflix en deze week behandelen we in de Nederlandse Film Tip de film: Oorlogsgeheimen.

Oorlogsgeheimen

In 1943 in Zuid Limburg kijken we mee met de twee beste vrienden Tuur en Lambert. De twaalfjarige jongetjes zijn al van kleins af aan de allerbeste vrienden. Hun ouders kiezen wel voor andere wegen. Terwijl de ouders van Lambert lid worden van de NSB, kiezen de ouders van Tuur juist voor het verzet.

Tijdens de oorlog leren Tuur en Lambert Maartje kennen. Zij blijkt één groot geheim met zich mee te dragen en ze neemt Tuur in vertrouwen. Het gooit de levens van de drie vrienden flink overhoop en zowel Maartje als Tuur moeten vrezen voor zowel hun eigen leven als dat van hun familie. Hoe dat afloopt, zien we in Oorlogsgeheimen, gebaseerd op het boek van Jacques Vriens.

Trailer Oorlogsgeheimen

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?