Nederlandse Film Tip

Nederlandse Film Tip: Publieke Werken

Zou jij je direct gewonnen geven als je de plek waar je woont op moet geven, omdat iemand anders er een hotel wil bouwen? Vedder in 1888 in ieder geval niet, zo zien we in Publieke Werken. Een film die in 2015 verscheen en te zien is op Netflix.

Het aanbod aan Nederlandse films is op Netflix niet enorm groot, maar gelukkig vinden we in het aanbod van de streamingdienst wel een aantal topfilms van Nederlandse bodem terug. Onlangs brachten wij een top 20 met Nederlandse films naar buiten. Al die films zijn terug te vinden op Netflix en deze week behandelen we in de Nederlandse Film Tip de film: Publieke Werken.

Publieke Werken

Publieke In 1888 krijgt de vioolbouwer Vedder te horen dat hij zijn huisje moet verlaten. Het Centraal Station van Amsterdam is net opgeleverd en de gemeente heeft nu het plan om een Victoria Hotel op de plek waar nu nog het huis van Vedder staat.

Tegelijkertijd krijgt zijn neef Anijs heel andere dingen voor zijn kiezen. De apotheker heeft niet altijd netjes gehandeld en is nu driftig op zoek naar een uitweg voor zijn problemen. Lukt het hem om zichzelf, zijn vrouw en een groep mensen die hij een toekomst in Amerika beloofd heeft nog te redden? En wat zijn de gevolgen? We zien het in Publieke Werken.

Trailer Publieke Werken

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?