Nederlandse Film Tip

Nederlandse Film Tip: Riphagen

Riphagen Netflix

Wat als je rijk bent geworden door het opsporen, afsperen en verraden van Joodse onderduikers? Het is wat Andries ‘Al Capone’ Riphagen deed in de Tweede Wereldoorlog. In deze indrukwekkende film worden we meegenomen in het leven en de acties van Riphagen, gespeeld door Jeroen van Koningsbrugge.

Het aanbod aan Nederlandse films is op Netflix niet enorm groot, maar gelukkig vinden we in het aanbod van de streamingdienst wel een aantal topfilms van Nederlandse bodem terug. Onlangs brachten wij een top 20 met Nederlandse films naar buiten. Al die films zijn terug te vinden op Netflix en deze week behandelen we in de Nederlandse Film Tip de film: Schemer.

Schemer

Andries ‘Al Capone’ Riphagen is de beruchte Amsterdamse crimineel. Tijdens de Tweede Wereldoorlog denkt men dat Riphagen te vertrouwen is, maar ondertussen blijkt er heel wat aan de hand te zijn. Andries werkt tijdens de Tweede Wereldoorlog fanatiek samen met de nazi’s. Riphagen verdient bakken met geld aan het opsporen, afpersen en verraden van Joodse onderduikers.

Als de zaken voor Riphagen zo goed beginnen te lopen, begint hij zich echt onaantastbaar te voelen. Een verkeerde actie zorgt er echter voor dat Jan van Liempd, verzetsstrijder en politieagent ervoor kiest om achter de beruchte crimineel aan te gaan. Hoe dat afloopt, zien we in Riphagen. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Trailer Riphagen