Nederlandse Film Tip

Nederlandse Film Tip: Schemer

Een Nederlandse dramafilm waarbij de moord op de Nijmeegse Maja Bradaric in 2003 is gebruikt als leidraad, dat is Schemer. De indrukwekkende film vertelt het verhaal van zes schoolvrienden die zich steeds meer beginnen te storen aan Jessie. Als dat uit de hand loopt, gebeurt er iets wat niemand ooit kon verwachten.

Het aanbod aan Nederlandse films is op Netflix niet enorm groot, maar gelukkig vinden we in het aanbod van de streamingdienst wel een aantal topfilms van Nederlandse bodem terug. Onlangs brachten wij een top 20 met Nederlandse films naar buiten. Al die films zijn terug te vinden op Netflix en deze week behandelen we in de Nederlandse Film Tip de film: Schemer.

Schemer

Een vriendengroep op de middelbare school groeit steeds meer naar elkaar toe. Caesar en Ilse zijn een setje geworden en ook bij Rico en Frauk is de vlam overgeslagen. Daarnaast zijn er Mick en Jessie. De eerste valt niet op vrouwen en aan de tweede begint men zich steeds meer te storen. Jessie heeft er een handje van om te stoken in de relaties, regelmatig te liegen en lui en neerbuigend te doen.

Als die irritatie zich steeds meer opstapelt, zit er voor de vijf andere vrienden maar één ding op. Tijdens een autotochtje besluiten ze Jessie te vermoorden. Dat gaat echter nog niet zonder slag of stoot. Ilse besluit toch af te haken voor het plan en ook Frauk ziet het niet meer zitten. Of dat genoeg was om de moord te voorkomen, zie je in de spannende Nederlandse dramafilm; Schemer.

Trailer Schemer

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?