Nederlandse Film Tip

Nederlandse Film Tip: Spijt!

Het aanbod van Netflix beschikt niet alleen over films en series uit het buitenland. De streamingdienst heeft ook een aantal ijzersterke films van eigen bodem in zijn aanbod zitten. Iedere week pakken wij één film uit de Nederlandse Film Top-20 van Netflix om deze uit te lichten. Deze week is dat Spijt! geworden.

Spijt!

David heeft het allemaal goed voor elkaar op de middelbare school. De jongen uit klas 2B heeft het naar zijn zin op school en zit in de band Punt Uit! David is dan ook best een beetje populair te noemen, iets wat we niet kunnen zeggen van Jochem. De forse Jochem wordt flink gepest op school en het liefst geeft hij daar helemaal geen aandacht aan. Jochem wil absoluut niet dat zijn moeder erachter komt.

Het pesten wordt echter steeds erger. Jochem wordt gedwongen de krantenwijk van Justin over te nemen, zonder dat hij daarvoor betaald krijgt. Ook wordt zijn kleding uit de kleedkamer gejat en in de boom gehangen terwijl hij aan het douchen is. David wil wel voor Jochem opkomen, maar als hij dat één keer gedaan heeft en vervolgens zijn fiets aantreft met lekgestoken banden, is ook David wat terughoudender.

Op een dag besluit David om Jochem te helpen bij zijn krantenwijk. Er ontstaat langzamerhand misschien toch een vriendschap. Dat Jochem Vera leuk vindt, het meisje waar ook David stiekem verliefd op is, helpt echter niet mee. Om van Jochem af te komen, zoent Vera met Niels. Als David dat ziet, is hij zo boos dat hij Jochem straal voorbijloopt als hij gevraagd wordt om hulp op het moment dat hij weer wordt gepest. Toen kon David echter nog niet weten wat er de volgende dag zou gebeuren met Jochem…

Trailer Spijt!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?