Nederlandse Film Tip

Nederlandse Film Tip: De Tweeling

Wat als je jouw tweelingzus al zolang niet meer gezien hebt en haar vijftig jaar na dato plots tegen het lijf loopt? Lotte en Anna Bamberg hebben gemerkt dat het overlijden van hun ouders hun uit elkaar gedreven heeft. In De Tweeling zien we hoe ze elkaar toch weer gevonden hebben en hoe dat is afgelopen.

Het aanbod aan Nederlandse films is op Netflix niet enorm groot, maar gelukkig vinden we in het aanbod van de streamingdienst wel een aantal topfilms van Nederlandse bodem terug. Onlangs brachten wij een top 20 met Nederlandse films naar buiten. Al die films zijn terug te vinden op Netflix en deze week behandelen we in de Nederlandse Film Tip de film: De Tweeling.

De Tweeling

Anna en Lotte groeien los van elkaar op na het overlijden van hun ouders. Terwijl Lotte in Nederland woont en Anna in Duitsland hebben ze helemaal geen contact meer met elkaar. Ze leiden gescheiden levens en groeien ook heel anders op: Lotte lijkt het allemaal cadeau te krijgen, terwijl Anna overal hard voor moet werken. Ondanks de verschillen missen de zussen elkaar en hopen ze elkaar ooit weer te zien.

Er gaan echter jaren voorbij dat de twee elkaar niet horen of zien. Ze weten van elkaar dan ook niet dat de één haar man is kwijt geraakt aan het einde van de oorlog en dat de verloofde van Lotte wordt vermoord in Auschwitz. Als ze elkaar vijftig jaar later weer tegen het lijf lopen, hadden ze ongetwijfeld nooit verwacht wat de volgende ochtend zou gebeuren.

Trailer De Tweeling

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?