Laatste nieuws over Netflix

Nederlandse sales agent sluit deal met Netflix

Dutch Features Global Entertainment
Het Nederlandse bedrijf Dutch Features Global Entertainment heeft een deal gesloten met Netflix. Dit houdt in dat er binnenkort diverse films, waarvan de rechten in het beheer zijn van Dutch Features Global Entertainment, op korte termijn te zien zullen zijn op Netflix. De eerste twee titels volgen 15 mei al.

Het gaat in totaal om vier films en dat zijn zeker niet de minste. Op zondag 15 mei worden namelijk You Carry Me en Suicide aan het aanbod van Netflix toegevoegd. You Carry Me is een Montenegrijnse film en werd ingezonden voor de Oscars van dit jaar. Een nominatie leverde het uiteindelijk niet op, maar dat neemt niet weg dat de film goede kritieken kreeg. Ook aan Suicide kleeft een bijzonder verhaal. Dit is namelijk de eerste actiethriller die in Jeruzalem werd opgenomen.

Nederlandse films op Netflix

Er maken ook twee Nederlandse films onderdeel uit van de deal tussen Dutch Features Global en Netflix. De films Bon Bini Holland en Publieke Werken zullen namelijk beschikbaar worden gesteld aan de abonnees van de streamingdienst. Wanneer deze Nederlandse films op Netflix te zien zullen zijn is nog niet bekend. Bon Bini Holland is de eerste film van komiek Jandino Asporaat. In Publieke Werken speelt Gijs Scholten van Aschat. Het is dus niet bekend wanneer deze films op Netflix verschijnen en in welke landen dit het geval is.

De deal was voor Dutch Features Global Entertainment in ieder geval een reden om de champagneflessen te ontkurken. “De deal die we hebben gesloten met Netflix is de belangrijkste SVOD-deal sinds de oprichting van Dutch Features in 2012”, spreekt CEO Pim van Collem opgetogen op de website van het bedrijf. “Het is geweldig om te zien dat een platform zoals Netflix zich in een keer inzet voor meerdere films uit onze catalogus – een ware bevestiging van de kwaliteit en de wereldwijde potentie van onze titels. Daarnaast is deze deal een belangrijke mijlpaal voor de Nederlandse cinema: twee grote Nederlandse films, die al zeer succesvol bleken in de bioscoop, zullen binnenkort beschikbaar zijn voor miljoenen abonnees over de hele wereld.”

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?