Laatste nieuws over Netflix

Nederlandse topserie Vuurzee verschijnt op Netflix

De Nederlandse serie Vuurzee is vanaf deze maand op Netflix te zien. De serie, waarvan twee seizoenen gemaakt zijn, verschijnt 13 juli op Netflix in Nederland en daarmee zien we het eerste resultaat van titels van eigen bodem die meer op Netflix te zien moeten zijn. Update 14 juli: een dag nadat Vuurzee op Netflix had moeten verschijnen blijkt dat dit voor de streamingdienst toch niet mogelijk was.

2005 en 2009

Van Vuurzee zijn twee seizoenen gemaakt. Opvallend hieraan is dat er tussen seizoen één en seizoen twee ontzettend veel tijd zat. Het eerste seizoen werd door VARA in 2005 en begin 2006 uitgezonden. Drie jaar later was Vuurzee seizoen 2 pas gereed om uit te zenden.

Vuurzee op Netflix

Met Vuurzee op Netflix verschijnt één van de beste Nederlandse series bij de streamingdienst. Aan de serie werkte een sterke cast mee, met bekende namen als Sylvia Hoeks, Victoria Koblenko, Mark Rietman en Ali Cifteci. Die sterke cast had een flinke bijdrage aan de waardering van de Nederlandse kijker voor Vuurzee, terwijl doorgaans Nederlandse films en series matig beoordeeld worden. Dat was bij Vuurzee geenszins het geval en dus is het een aanwinst dat de twee seizoenen vanaf 13 juli op Netflix staan.

Vuurzee speelt zich af in de fictieve Noord-Hollandse plaats Boedzand. In het eerste seizoen staat de verdwijning van Yasmin Aslan centraal. Wat is er met haar gebeurd en wat heeft het filmpje waar Yasmin met Merel en Sonja in te zien zijn met haar verdwijning te maken? De verdwijning heeft Boedzand in zijn greep en zet iedereen in het dorp op scherp.

Verrassing

Dat Vuurzee naar Netflix komt is een kleine verrassing. Netflix maakte vorige week bekend welke titels in juli verwacht mogen worden. Hier zaten al toppers zoals Suits seizoen 6 en Teen Wolf seizoen 6b tussen, maar Vuurzee ontbrak toen nog. In het weekend meldde Netflix echter op social media dat ook Vuurzee is toegevoegd aan de ‘line-up’ van juli. Anderzijds is het sinds twee maanden bekend dat er door de NPO een deal is gesloten met Netflix, waardoor er Nederlandse series aan het aanbod toegevoegd zullen worden. De komst van Vuurzee op 13 juli kan dus als een startschot gezien worden. Welke series van eigen bodem nog meer aanstaande zijn op Netflix is nog niet bekend.

Update 14 juli: Vuurzee komt voorlopig nog niet op Netflix. Gisteren zouden de eerste twee seizoenen eigenlijk bij de streamingdienst verschijnen, maar blijkbaar is er in de afspraken toch iets niet helemaal goed gegaan. Op social media geeft Netflix nu namelijk aan dat Vuurzee voorlopig toch niet verschijnt. Over een specifieke releasedatum is nu dus niets bekend.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?