Laatste nieuws over Netflix

Nederlandse verfilming van Nicci French’ roman Het Geheugenspel op Netflix

De boeken van het schrijversduo Nicci French gaan al ruim twee decennia als warme broodjes over de toonbank. Netflix is aan de slag gegaan met een Nederlandse bewerking. De film Het Geheugenspel zal dan ook deze maand op Netflix verschijnen.

Debuutroman Nicci French

Nicci French is een samenvoegsel van het echtpaar Nicci Gerrard en Sean French. Ze trouwden in 1990 en het Britse schrijverskoppel debuteerde in in 1997 met The Memory Game. De Nederlandse vertaling Het Geheugenspel stond liefst 79 weken in de Besteller Top-60. Nu is er een film gemaakt met in de hoofdrollen Anna Drijver en Maarten Heijmans.

Natalie Martello

Het originele verhaal is wel naar een Nederlandse vertaling verwerkt. Het originele verhaal ging over Natalie Martello. Dat is nu veranderd in Nathalie Deridder. Op een koude herfstmorgen wordt in de tuin van een landhuis het lichaam opgegraven van een zestienjarig meisje. Het stoffelijk overschot is dat van Nathalie, die in de gouden zomer van 1969 spoorloos verdween en al meer dan vijfentwintig jaar wordt vermist.

Verborgen misdaad

De vondst van Nathalie maakt voor de familie een einde aan sluimerende hoop en brengt tegelijkertijd een gruwelijke, lang verborgen misdaad aan het licht. Natalie blijkt te zijn vermoord. Maar wie zou zo’n mooi en briljant meisje hebben omgebracht? En hoe heeft die onvoorstelbare misdaad zich voltrokken? Het Geheugenspel is vanaf 16 augustus te zien op Netflix.

Bekijk de trailer van Het Geheugenspel

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?