Laatste nieuws over Netflix

Neonspektakel Copenhagen Cowboy krijgt releasedatum

Binnenkort kun je Copenhagen Cowboy kijken op Netflix. Deze film die zich niet echt door een omschrijving laat vangen, gaat op 5 januari 2023 in première bij de streamingdienst. Nog net op tijd voor het laatste weekend van de kerstvakantie!

Neon en noir

Het is dus vrij moeilijk om Copenhagen Cowboy te omschrijven, maar we gaan in ieder geval een poging doen: de serie wordt gemaakt door de Deense regisseur Nicolas Winding Refn, bekend van Too Old to Die Young en The Neon Demon. De filmstijl van deze Scandinaviër is behoorlijk ‘apart’ te noemen, met veel neonkleuren (zoals The Neon Demon al zegt). Toch wordt Copenhagen Cowboy ook een ‘noir-serie’, twee tegengestelde stijlen dus. Maar die moeten elkaar alleen maar versterken!

Mia

Copenhagen Cowboy gaat over Mia, die na een leven van ‘dienstbaarheid’ op de rand staat van een nieuw begin. Op zoek naar gerechtigheid en wraak doorkruist ze het onheilspellende landschap van de criminele onderwereld in Kopenhagen, waar ze haar aartsrivaal Rakel treft. Samen beginnen ze aan een tumultueuze reis dwars door het natuurlijke én het bovennatuurlijke op zoek naar de zin van het leven. Wanneer de twee vrouwen ontdekken dat ze niet alleen zijn in hun zoektocht, verre van zelfs, verandert dit uiteindelijk het verleden en bepaalt het tegelijkertijd hun toekomst.

Cast

De cast van Copenhagen Cowboy bestaat uit onder meer Angela Bundalovic (Miu), Lola Corfixen (Rakel), Zlatko Buric (Miroslav), Andreas Lykke Jørgensen (Nicklas), Jason Hendil-Forssell (Chiang), LiIi Zhang (Mother Hulda) en Dragana Milutinovic (Rosella).

Zes afleveringen

Dit neonspektakel krijgt in totaal zes afleveringen, die allemaal op 5 januari aanstaande gereleaset worden. Doe je een beetje je best, dan kun je ze er in het laatste weekend van de kerstvakantie doorheen jagen. Eerst de kerstdagen, daarna oliebollen en vuurwerk en als afsluiter een ‘neon-noir-serie’ over het natuurlijke, het bovennatuurlijke, het verleden én de toekomst, wie wil dat nou niet?

Bekijk de trailer van Copenhagen Cowboy

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?