Laatste nieuws over Netflix

Netflix al goed voor 3 procent van internetverkeer

In Nederland zijn we nog niet zo heel erg lang bekend met Netflix. De online streamingsdienst is in de Verenigde Staten al even bekend en de afgelopen jaren won het ook in Nederland aan bekendheid. Sinds september is Netflix ook in ons land beschikbaar en daarmee zeer bekend geworden.

Dat het een populaire dienst is blijkt wel uit de cijfers van het internetverkeer in Europa via vaste breedbandverbindingen. Liefst 3,33 procent van het totale internetverkeer in Europa is van Netflix. Wellicht lijkt dat niet veel, maar vorig jaar kwam Netflix nog niet eens in de top-10 voor. Met 3,33 procent staat Netflix op de vijfde plaats en daarmee wordt wel duidelijk dat er volop gekeken wordt naar films en series via de dienst in Europa. Facebook staat bijvoorbeeld op de vierde plaats met 4,65 procent, om het even in perspectief te plaatsen.

Overigens is de populariteit van Netflix in Europa nog niet te vergelijken met Amerika. Daar wordt namelijk liefst 28,18 procent van de bandbreedte verbruikt aan Netflix.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?